NM-åpning i bakkeløp i Larvik

o_fredriksen_2010.jpgFørstkommende helg kjøres årets to første NM-runde i bakkeløp for biler i Hegdalsbakken ved Larvik. Det kjøres to separate løp, ett på lørdag og ett på søndag, og nærmere 80 deltagere stiller til start i løpene.

Det er en 1 550 meter lang bakketrasé som har en høydeforskjell på 30 meter som blir årets første utfordring for bakkeløpsførerne. Det er NMK Larvik som er arrangør av de to NM-løpene.
Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg er det norgescup for rallycross nasjonal.

I supernasjonal inntil 1600 ccm har Anders B. Hansen fra KNA Varna tatt NM-tittelen de to siste årene. Han er også på plass i Larvik til helgen med sin flotte VW Polo Super 1600. Fjorårets sølvvinner, Erik B. Hansen fra NMK Gardermoen deltar også i år med sin Suzuki Ignis. De to medaljeforsvarerne kan nok vente seg hard konkurranse fra hjemmefavoritten Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i en VW Polo. Også unge Christian Sandmo fra NMK Drammen er en utfordrer i sin Honda Civic.

I supernasjonal 1600-2000 ccm vil fjorårets mester og sølvvinner fra 2008, Johny Sandmo fra NMK Drammen forsøke å forsvare sin tittel med sin Opel Kadett. Han er en av de mestvinnende i norske mesterskap i bilsport. Bronsevinner fra i fjor, Emil Tjernsli fra NMK Gardermoen, ser ut til å være den tøffeste utfordreren med sin Peugeot 306.
I supernasjonal over 2000 ccm har Stian Haugan fra KNA Telemark tatt hjem NM-gullet to år på rad. Han innledet årets sesong med andreplass i første NM-runde i rallycross, og vil nok selge seg dyrt i helgens to bakkeløp. Han kjører også i år en Citroën Xsara. De to siste års sølvvinner, Olav Fredriksen fra KNA Eiker, stiller med en helt ny flott Ford Focus i Larvik, og blir en hard utfordrer. Også bronsevinner fra i fjor, Henning Nyberg fra NMK Gardermoen, stiller med sin Volvo 240.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler ble det svensk vinner i fjor, og  Mikael Lundberg stiller til start i sin VW Golf også i år. Det gjør også fjorårets bronsevinner, Ståle Braset fra NAF Steinkjer og omegn i sin BMW M3. Han utfordres blant annet av Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland i Opel Kadett.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det Anders Grøndal fra NMK Drammen som er tittelforsvarer. Han stiller også til helgen i sin Subaru Impreza WRC. Han får mange utfordrere. Både Svein Frustøl fra KAK, Pål Try fra KAK og Thomas Kvam fra NAF Motorsport Grenland stiller i Ford Focus WRC blant andre. 

Det kjøres tre omganger i hver NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.

Arrangørens Internettside
 

Arena :
Bakketraseen ligger ca 2,5 km øst for Larvik sentrum. Tilreisende tar av ved Bommestad bru, mot Larvik Øst. Følg Rv 40 sydover til
rundkjøring nr to (v/Rema 1000), ta til venstre i rundkjøringen
mot Sandefjord på Rv 303. Følg 303 mot Sandefjord til
avkjøringen til Hegdal industriområde, følg veien og du ser depot.

Traseen:
Banetraseen er 1.700 meter lang, har en bredde på ca. 6 meter. Banedekket er asfalt og høydeforskjellen er 30 meter.

Tidsplan :
Lørdag 15. mai:

kl. 10.00 Start 1. omgang
ca. kl. 12.00 Start 2. omgang
ca. kl. 14.30 Start 3. omgang
ca. kl. 17.00 Premieutdeling

Søndag 16. mai:
kl. 13.00 Start 1. omgang
ca. kl. 14.30 Start 2. omgang
ca. kl. 16.30 Start 3. omgang
ca. kl. 19.00 Premieutdeling