NM-åpning i bakkeløp på Lillehammer

s_haugan.jpgFørstkommende helg kjøres årets første NM-runde i bakkeløp for biler ved Bob- og akeanlegget nord for Lillehammer. Det kjøres to separate løp, ett på lørdag og ett på søndag, og rundt 65 deltagere stiller til start.

-Området er som skapt for arrangementet. Traseen er krevende, med mange svinger av ulik karakter, men veibanen er forholdsvis bred og har godt fast grusdekke, sier Odd Bekkelund i arrangørklubben, NMK Sør Gudbrandsdal.

Like ved bakkeløparenaen ligger Hunderfossen camping og hotell der det finnes overnattingsmuligheter og bespisning på mange nivåer. Hunderfossen Familiepark er et eldorado for oppvoksende slekter som ikke er helt hekta på bakkeløp ennå, mens Norsk Vegmuseum like ved traseen gir spennende opplevelser rundt veg, motorsykler og bil gjennom tidene.

-Vi har lagt til rette for en tettpakket NM-helg som både sportslig og sosialt bør bli et høydepunkt i sesongen, sier prosjektleder for løpet, Odd Bekkelund.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg er det norgescup for rallycross nasjonal.

I supernasjonal inntil 1600 ccm var det Anders B. Hansen fra KNA Varna som tok NM-tittelen i fjor. Han stiller også i år for å forsvare tittelen med sin flotte VW Polo Super 1600. Sølvvinner i fjor var Erik B. Hansen fra NMK Gardermoen. Han stiller også i år, men har byttet sin Opel Corsa med en Suzuki Ignis Super 1600. Svein G. Nielsen fra KAK stiller også for å forsvare sin NM-bronse fra i fjor i sin peugeot 106 maxi.

I supernasjonal 1600-2000 ccm vil fjorårets sølvvinner Johny Sandmo fra NMK Drammen i første rekke være favoritt i sin Opel Kadett. Morten Majormoen, også han fra NMK Drammen, stiller ikke for å forsvare sin tittel fra i fjor. Ole Håbjørg fra NAF Motorsport Trøndelag er en annen favoritt i denne klassen med sin BMW 120. Han tok andreplassen i fjorårets siste NM-runde.

I supernasjonal over 2000 ccm var det uhyre jevnt foran siste og avgjørende NM-runde i fjor. Til slutt var det Stian Haugan fra KNA Telemark (bildet over) som tok tittelen med sin Citroën Xsara. Han stiller også til helgen.

Det gjør også fjorårets sølvvinner, Olav Fredriksen fra KNA Eiker med sin Volvo 240. Fredriksen kommer rett fra seier i en runde i det svenske bakkeløpsmesterskapet.

Henning Nyberg fra NMK Gardermoen med Volvo S40, og Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad, også han i Volvo S40, vil ventelig bli de hardeste utfordrerne.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler har Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen nærmest hatt abonnement på NM-tittelen de siste årene med sin BMW M3. Men han er ikke påmeldt til helgens løp på Lillehammer. Dermed seiler fjorårets sølvvinner Tom Erik Hauger fra NMK Aurskog Høland opp som favoritt. Hauger har byttet sin Mada RX7 i en BMW M3.

Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenland endte på fjerdeplass i fjor, og er også på plass til helgen i en BMW M3. Ståle Braset fra NAF Motorsport Steinkjer har i vært en gjenganger i denne klassen, og fjorårets femtemann er også på plass til helgen med sin BMW M3.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det Thomas Kvam fra NAF Motorsport Grenland som er tittelforsvarer. Han stiller også til helgen i en Ford Focus WRC. Også fjorårets sølvvinner, Anders Grøndal fra NMK Drammen, stiller til start med sin Subaru Impreza WRC. Pål Try fra KAK stiller også til start med en Ford Focus WRC.

Arena:
Bob- og akeanlegget i Husebyskogen ved Øyer, nord for Lillehammer. Kjør til Øyer og følg skilting til Bob- og Akeanlegg (Hunderfossen Lekepark).

Traseen:
Banetraseen er 1.145 meter lang, har en bredde på 5-8 meter. Startplate med asfalt, ellers 100% grus.

Arrangørens Internettsider