NM-åpning i bakkeløp på Norefjell

a_grondal_lilleh.jpgFørstkommende lørdag og søndag kjøres årets første og andre NM-runde i bakkeløp for biler ved Norefjell Skisenter. En 3 400 meter lang asfalttrasé med en høydeforskjell på hele 220 meter er arena i Norefjell Raceweekend.

Det er rundt 65deltagere som stiller til start i løpene som arrangeres av NMK Modum & Sigdal. Klubben har et tett samarbeid med Norefjell Skisenter som eier bakken man skal kjøre i. Det ble kjørt NM-runde i samme trase i fjor, og på 60- og 70-tallet var stedet kjent for Kanonbakken.

Deltagerne skal virkelig få kjørt seg. Det hører med til sjeldenhetene at en bakkeløpstrasé er hele 3 400 meter lang, og har en så stor stigning som 220 meter. Løpet kjøres på asfalt, og det er både raske partier og svær krevende partier i traseen.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg er det norgescup for rallycross nasjonal.

I tillegg kjøres det også to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klassen, inntil 2 400 cmm og over 2 400 ccm.

I supernasjonal inntil 1600 ccm stiller fjorårets mester, Trond W. Martinsen fra NMK Larvik, for å forsvare sin tittel med sin VW Golf. Børre Biksrud fra arrangørklubben NMK Modum & Sigdal har et NM-sølv fra i fjor å forsvare, og også han stiller til start i en Citroën Saxo.

I supernasjonal 1600-2000 har Johny Sandmo fra NMK Drammen dominert i mange år. Nå har han lagt hjelmen på hylla, og stiller ikke for å forsvare fjorårets tittel. Han har overlatt sin Opel Kadett til sønnen Christian Sandmo som stiller til start på Norefjell. Jan Gabrielsen fra Kristiansand Automobil Klubb (KAK) endte på 6. plass i fjorårets mesterskap i denne klassen, og er på plass igjen med sin Mazda RX8.
I supernasjonal over 2000 ccm var det Olav Fredriksen fra KNA Eiker som ble mester med sin Ford Focus i fjor. Han stiller også i år. Stian Haugan fra KNA Teleamrk er i første rekke utfordrer. Haugan tok sølvet med sin Citroën Xsara i fjor. Tom Einar Aaserud fra NMK Hadeland tok bronse i fjor, og stiller igjen med sin Volvo S40.
I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det mange deltagere og hard kamp om medaljene. I fjor var det Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenland som tok tittelen. Han stiller også til helgen med sin BMW M3. Fjorårets bronsevinner, Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker & Bærum, er også på plass med sin BMW M3.

I klassen for de firehjulsdrevne stiller Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum for å kjempe om sin tredje strake NM-tittel. Han kjører også i år sin Subaru Impreza WRC. Frode Aalberg fra KNA Midt Norge har bronse å forsvare fra i fjor, og stiller igjen med sin Ford Focus WRC.

I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm var det Geir Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som ble vinner i fjor. Han stiller på Norefjell også til helgen med en Volvo 240. I klassen over 2400 ccm er Dag Arne Halvorsen fra NMK Larvik blant favorittene. Han tok andreplass i denne klassen i fjor, og kjører også til helgen en Volvo.

Første NM-runde kjøres lørdag og den andre på søndag. Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.

Arrangørens Internettsider:
www.norefjellraceweekend.no
Arena :
Norefjell Raceweekend kjøres ved skisenteret på Norefjell.
Fra Oslo: Ta av mot Hønefoss i Sandvika og følg E16 til Hønefoss. Ved Hønefoss ta til venstre mot Gol på RV7. Følg RV7 ca 45 km til du ankommer Noresund. Følg skilt fra rundkjøringen i Noresund

Fra Drammen: Følg RV 35 til Hokksund og videre til Vikersund. Hold veien til venstre mot Krøderen. Fortsett til Hamremoen-krysset og velg venstre mot Gol RV7. Følg RV7 i ca 5 km til Noresund. Følg skilt bakkeløp fra Noresund sentrum.

Fra Gol: Følg RV7 mot Oslo i ca 90 km. Følg skilting fra rundkjøring Noresund

Traseen:
Banetraseen er 3.400 meter lang, har en bredde på ca. 6 meter. Banedekket er asfalt og høydeforskjellen er 220 meter.

Tidsplan :
Fredag 20. mai:
kl. 18.00-21.00 Trening
Lørdag 21. mai:
kl. 09.00 Start 1. omgang
ca. kl. 13.00 Start 2. omgang
ca. kl. 16.30 Start 3. omgang
ca. kl. 19.15 Blomsterseremoni
Søndag 22. mai:
kl. 09.00 Start 1. omgang
ca. kl. 13.00 Start 2. omgang
ca. kl. 16.30 Start 3. omgang
ca. kl. 19.30 Blomsterseremoni