NM-åpning i bakkeløp i Trøgstad

sandmo.jpgFørstkommende helg innledes årets NM i bakkeløp for biler med dobbelt-løp i Trøgstad. Løpet kjøres i en 1 050 meter lang trase på Trøgstad Fort som består av både asfalt og grus.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

I supernasjonal inntil 1600 ccm var det Erik B. Hansen fra NMK Gardermoen som ble mester i fjor. Han stiller også i år med sin Opel Corsa. I 2006 var det Odd Ivar Jøranli fra NMK Fluberg som ble mester i denne klassen, mens han tok sølv i fjor. Også Jøranli er tilbake i årets NM-åpning med sin Opel Corsa. Anders Hansen fra KNA Varna tok 4. plass i fjorårets mesterskap, og han stiller også i år med en VW Polo, mens han kjørte Golf i fjor.

I supernasjonal 1600-2000 ccm stiller veteranen Johny Sandmo fra NMK Drammen for å forsvare sine titler fra de to siste årene. Også i år kjører Sandmo en Opel Kadett. Blant de sterkeste utfordrerne på papiret er Morten Majormoen, også han fra NMK Drammen. Majormoen tok bronse i fjor, og stiller også i år i Ford Escort.

Også i supernasjonal over 2000 ccm stiller fjorårets mester for å forsvare sin tittel. Olav Fredriksen fra KNA Eiker kjører i år en Volvo 240. Fjorårets sølvvinner, Hans Olav Opheim fra NAF Motorsport Trøndelag stiller også i år. Han kjører en Volvo S40. I denne klassen stiller også Østfold-føreren Camilla Antonsen med sin Skoda Fabia for å sette alle gutta på plass.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler stiller alle de tre medaljevinnerne fra i fjor i helgens NM-åpning i Trøgstad.  Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen er den reneste NM-grossisten i denne klassen, og stiller igjen med sin BMW M3. Tom Erik Hauger fra NMK Aurskog/Høland sølv med sin Mazda RX7 i fjor, og er på plass med samme bil i år. Bronsevinner de to siste årene i denne klassen har vært Ståle J. Braset fra NAF Steinkjer, som også kjører BMW M3 også i år.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene var det Anders Grøndal fra NMK Drammen som ble mester med sin Subaru Impreza WRC i fjor. Han stiller også i årets NM-åpning med samme bil. Fjorårets sølvvinner, Lasse Boberg fra NAF Oslo stiller også med sin Mitsubishi Lancer. I Mitsubishi Lancer stiller også fjorårets bronse-vinner, Tom Heitmann fra NMK Tønsberg.

Det kjøres en NM-runde på lørdag og en ny på søndag på Trøgstad Fort.

Løpet kjøres på Trøgstad Fort. Det er skiltet fra Rv 22 og Rv 115.