NM-åpning i baneracing på Vålerbanen

seven_racing.jpgDet blir mange spennende dueller, underholdning og aktiviteter for alle aldre og hele familien når årets NM og Norgescup i baneracing for biler innledes på Vålerbanen i Hedmark. KNA Solør Motorsport arrangerer årets første runde kommende helg.

Det er i klassene Standard Production, Seven Racing, GT og den nye NM-klassen Shortcar det kjøres om NM i år. Disse skal kjøre to finaler, det vil si 1. og 2. NM-runde på Vålerbanen på lørdag, mens det er trening på fredag.

Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene GT, Formel Basic, Historisk Racing og Seven Racing junior.

I NM-klassen Standard Production er det snakk om standardbiler produsert i 1990 eller senere. Her var det Marius Erlandsen fra NMK Rana som ble mester i fjor med sin Honda Integra. Erlandsen er ikke på startlisten til helgen. Det er deriomot fjorårets sølvvinner, Stian Dyvå Ormholt fra KNA Varna som også i år kjører Honda Civic. Fjorårets bronsevinner, Joakim Ottersen fra KNA Oslo, deltar også i år med sin Honda Civic.

Kassen Seven Racing har blitt uhyre populær de siste årene, og på Vålerbanen til helgen stiller 19 førere i denne klassen. Tittelforsvarer Andre Falkenhaug fra KNA Varna stiller ikke til helgen, men sølvvinner i fjor, Daniel Bjørk Nordgaard fra NAF Motorsport Trøndelag er på plass. Han vil bli utfordret av rutinerte Thomas Faraas fra KNA Oslo som er tilbake i norsk racing etter suksess i Sverige og Danmark de siste årene. I tillegg er det en rekke unge førere som vil stå i kø når det skal avgjøres hvem som skal bestige seierspallen. Mange unge, tidligere gokartførere, har valgt Seven Racing i år.
I GT-klassen, klassen for muskelbiler av mange forskjellige kategorier, er det ikke mindre enn 23 biler påmeldt til helgen. Mesteren fra i fjor, Roger Hermansen i en Porsche 911 RSR er av disse. Også fjorårets sølvvinner, Frode Alhaug fra KNA Solør Motorsport stiller med sin Chevrolet Corvette.

Superveteran Arild M. Bråthen stiller også med sin Datsun 240Z, og det er maneg severrdige biler som Dodge Viper, Porsche 996 GT3 og Porsche 959 RSR for å nevne noen.

I GT-klassen kjøres det et sprintløp og et langt løp. I det lange løpet kan det i år benyttes to førere. Uansett om man bytter fører eller ikke, så er det obligatorisk med depotstopp i hovedløpet.

Nytt i år er NM-status også for Shortcar som tidligere har hatt norgescup. Dette er en klasse som er utviklet i Norge. Bilene har et sterkt, men lett rørchassis. Det benyttes 4-takts motorsykkelmotor som skal ha en maksimal effekt på 208 HK. Vekten er 480 kg, og bilene gjør unna 0-100 km/t på 2,6 sekunder.

Det er ventet rundt 40 deltagere på det meste i denne klassen, som også har NM-status i rallycross og bakkeløp i år.
Det er rundt 115 deltagere som stiller til start på Vålerbanen til helgen.

Les også: Fartsfylt familiefest på Vålerbanen

Arrangørens nettside