NM-åpning i racing på Vålerbanen

seven_racing.jpgFørstkommende lørdag kjøres årets første NM-runde og Norgescuprunde i baneracing for biler på Vålerbanen i Hedmark. Inkludert gjesteklassen for Porsche Club er 130 deltagere er påmeldt til løpet.

Det er i klassene Standard Production, Seven Racing og GT det kjøres om NM i år. Disse skal kjøre to finaler, det vil si 1. og 2. NM-runde, på lørdag ettermiddag. Klassen GT er ny av året, og i denne inngår klassene Road Sport, Special Saloon og GT-biler.  Også i Norgescupen kjøres de to første rundene på lørdag. Her inngår klassene Shortcar, Historisk Racing og Formel Basic.

I Standard Production er det snakk om standardbiler produsert i 1990 eller senere. Her stiller ingen av medaljevinnerne fra fjorårets mesterskap, så dermed er klassen åpen og spennende. Blant favorittene er veteranen Erik Helgerud fra NMK Aurskog Høland og unge Olav Opås fra KNA Solør Motorsport. De kjører begge Honda Civic. Olav Opås endte på 4. plass i NM i fjor. Stian Dyvå Ormholt fra KNA Varna tok 5. plassen i NM i fjor, og stiller også i år i sin Honda Civic.

I klassen Seven Racing er det en gledelig økning av antall deltagere. Flere unge, tidligere gokartførere går videre til denne klassen, men det er også flere eldre svært rutinerte førere i Seven Racing.
Fjorårets mester, Atle Gulbrandsen fra KNA Hedmark, stiller ikke for å forsvare sin tittel. Han prioritere kjøring i Tyskland. Sølvvinner fra i fjor, Daniel B. Nordgaard fra NAF Motorsport Trøndelag stiller imidlertid. Det samme gjør fjorårets bronsevinner, Andre Falkenhaug fra KNA Varna. Falkenhaug kjørte ikke de to første løpene i fjor, men vant deretter fire løp, og må finne seg i å ha et aldri så lite favorittstempel i år. Hans klubbkollega, Erik Hellum, er også tilbake i norsk racing etter år i Sverige. Han kan også komme til å blande seg inn blant de beste. Totalt er det 19 førere som stiller til start i Seven Racing på Vålerbanen.

I Special Saloon var Christer Gislerud fra KNA Varna suveren i fjor i en Porsche. Til helgen stiller han i en BMW 320, og skal nå kjempe om NM-tittelen i den nye samleklassen GT. I denne klassen inngår også Road Sport, der Frode Alhaug fra KNA Solør Motorsport var vinner med sin Chevrolet Corvette i fjor. Det er mange spektakulære racerbiler i denne klassen, som uten tvil vil gi publikum stor underholdning.
I formel Basic, som er en enkel og økonomisk rimelig formel-klasse, er det norgescup på Vålerbanen. I denne klassen skal det også være NM i år, men det mesterskapet avgjøres med kun ett løp på høsten.
Vinneren av norgescupen i Formel Basic i fjor, Olav Opås fra KNA Solør Motorsport, stiller også i år. Han er dermed blant favorittene både i denne klassen og i Standard Production. Aleksander Istad fra KNA Oslo endte på 2. plass i fjor, og også han stiller på Vålerbanen på lørdag.

Totalt er det 17 deltagere i klassen, inkludert flere svenske førere.

For første gang arrangeres også norgescup for klassen Shortcar, og her er 17 deltagere påmeldt på Vålerbanen.

Hitorisk Racing blir også stadig mer populært og 14 førere stiller med flotte eldre biler på Vålerbanen. Blant disse er fjorårets norgescup-vinner, Atle Ramberg fra KNA Varna i Ford Escort Twincam.

Alle klassene kjører to finaler på Vålerbanen, og begge kjøres lørdag ettermiddag.

Tidsskjema:
Fredag 9. mai:

13.00 -19.00 TreningLørdag 10. mai:

09.30:              Tidskvalifisering

13.00: Finaler (1) i følgende rekkefølge: Standard Production, Shortcar, Seven
Racing, Porsche Club (Gjesteklasse), Historisk Racing, Formel Basic, GT.

15.30               Finaler (2): følgende rekkefølge: Standard Production, Shortcar, Seven
Racing, Porsche Club (Gjesteklasse), Historisk Racing, Formel Basic, GT.

18.30: Premieutdeling

Startlister og mer informasjon om løpet finnes her