NM-åpning i rallycross i Stjørdal

rallycross_morstad.jpgRundt 70 førere stiller til start i de tre klassene når årets første NM-runde i rallycross for supernasjonal kjøres førstkommende lørdag. NM-åpningen kjøres på Lånke Motorsenter i Stjørdal.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm, som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross, og de fire neste kjøres i Bergen, på Gardermoen, Solør og Momarken.

I klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det Even Hvaal fra NMK Larvik som ble mester i fjor. Han stiller også i år i en Citroën Saxo Kit Car for å forsvare tittelen. Hans klubbkollega, Trond W. Martinsen, som tok NM-sølvet i fjor stiller også i årets sesong. Martinsen har byttet ra VW Golf til en mindre VW Polo foran denne sesongen. Rets bronse-vinner, Tony Lund Tjelle fra KNA Vestfold, stiller i årets NM-sesong. Tjelle kjører en Renault Clio.

Totalt er det 19 førere som stiller i supernasjonal under 1600 ccm på Lånke, og blant disse er Børre Biksrud som gjør et aldri så lite comeback. Han kjørte EM for en del år siden, og er nå tilbake i en VW Golf.

I klasse 1600-2000 ccm var det svært jevnt til siste meter i fjorårets NM-sesong. Veteranen Johny Sandmo fra NMK Drammen tok til slutt NM-gullet i sin Opel Kadett GSi. Han stiller for å forsvare tittelen i år. Fjorårets sølvvinner, Tom Daniel Tånevik fra NMK Kosnmo stiller også med sin Peugeot 306 i årets sesong. John ”Pirkka” Karlsson fra NMK Bergen tok bronse med sin Mazda RX7 i fjor, og også han blir å finne på startstreken på lørdag.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm var Knut Ove Børseth fra NAF Motorsport Trøndelag overlegen i fjorårets mesterskap i sin noe uvanlige Lexus IS200. Han må finne seg i å ha favorittstempel også i år, og i hvert fall på hjemmebane på lørdag. Hans klubbkollega Hans Olav Opheim i Volvo S40 er en av utfordrerne. Opheim tok 4. plass i fjorårets mesterskap. Bronsevinneren fra i fjor, Herbjørn C. Haug fra KNA Solør Motorsport, stiller også i år med sin Mercedes 299.
I Supernasjonal over 2000 ccm stiller 28 førere til start.
NM-runden på Lånke kjøres kun over en dag. I tillegg til NM-klassene kjøres det også norgescup-runde i short car. Der deltar hele 17 førere. Rallycross junior er med som gjesteklasse, og der er seks førere påmeldt.