NM-åpning i rallycross på Bollandsmoen

r_engesvoll.jpgRundt 95 førere stiller til start når årets første NM-runde i rallycross for supernasjonal og shortcar kjøres førstkommende lørdag og søndag. NM-åpningen kjøres på Bollandsmoen Motorbane i Ler i Sør Trøndelag.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm, samt shortcar som inngår i mesterskapet. Det er nytt av året at shortcar har NM-status, og i mesterskapet for denne klassen teller både rallycross og baneracing. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år, og de fire neste kjøres på Ruglandsbanen ved Kristiansand, Finnskogbanen i Solør, Lyngås ved Drammen og på Gardermoen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det Even Hvaal fra NMK Larvik som ble mester for andre året på rad i fjor. Han stiller også i årets NM-åpning med sin Citroën Saxo Kit Car. Fjorårets sølvvinner, Thommy Tesdal fra NMK Kvinesdal er ikke påmeldt til NM-åpningen. Det er imidlertid bronsevinneren fra i fjor, Svein G. Nielsen fra KNA Stavanger. Han kjører også i år en Peugeot 106.

Fjerdemann i mesterskapet i fjor, Robert Aaamodt fra NMK Aurskog-Høland stiller også i år, men i ny bil. Han har byttet ut sin Peugeot 106 med en Ford Fiesta.
En utfordrer i tillegg til de nevnte, er fjorårets norgesmester i bakkeløp i denne klassen, Anders B. Hansen fra KNA Varna. Han kjører en VW Polo, og har allerede deltatt i en EM-runde i år.

I klasse 1600-2000 ccm er ikke fjorårets mester, Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo, påmeldt. En av favorittene i denne klassen på Bollandsmoen er veteranen Johny Sandmo fra NMK Drammen. Han tok NM-bronse med sin Opel Kadett i fjor.

På forhånd ser klassen åpen ut i år. Flere av de beste fra i fjor er borte, men det er mange ny spennende førere i denne klasen, som teller 20 deltagere på Bollandsmoen.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm var det svært jevnt og spennende i kampen om NM-tittelen i fjor. Den som trakk det lengste strået til slutt var Terje Morstad fra NMK Gardermoen. Han stiller også i år med sin BMW M3. Stian Haugan fra KNA Telemark stiller også med sin Citroën Xsara. Han tok NM-bronse i fjor. Knut Ove Børseth, som også kjører EM i divisjon 2 i år, stiller også på Bollandsmoen. NAF motorsport Trøndelag-føreren stiller med sin Lexus. Rune Engesvoll (bildet over)  fra NMK Gardermoen testet formen i første runde av Rallycross Norden i Arvika på lørdag, og endte på en 3.plass som beste norske fører i supernasjonal. Han kjører også på Bollandsmoen med sin Volvo S40. Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport var fjerdemann i Arvika på lørdag, og han stiller også med sin Mercedes i NM-åpningen.

Shortcar har allerede unnagjort to løp i baneracing på Vålerbanen, mens helgens løp på Bollandsmoen er årets første rallycross i deres mesterskap. Etter baneløpene på Vålerbanen er det Ole Jørgen Aannestad fra NMK Gardermoen som leder. Han stiller for å forsvare ledelsen. Roy Schøyen, også han fra NMK Gardermoen, ligger på 2.plass, 14 poeng bak Aannestad. Også Schøyen stiller til helgen. På en tredjeplass i NM for shortcar ligger Stian Dahlum. Han er også fra NMK Gardermoen, og stiller på Bollandsmoen.

NM-runden på Bollandsmoen kjøres over to dager, med trening, kvalifisering og første innledende omgang på lørdag. Søndag kjøres andre og tredje innledende omganger samt finaler.

Tidsskjema:

Lørdag 23. mai
09.15 Fri trening
11.15 Tidskvalifisering 22 runder
13.30 1. Innledende omgang

Søndag 24. mai
10.00 Warm-up 1 x 3 runder
12.00 2. innledende omgang 

Poengstillinger fra fjorårets mesterskap finnes her

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her