NM-åpning i rallycross på Momarken

s_haugan_2011.jpgSpenningen er som alltid stor foran en sesongåpning. Lørdagens NM-åpning i rallycross vil ikke være noe unntak. Årets første runde for Super Cars og supernasjonal-klassene kjøres på Momarken Bilbane i Mysen.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år, og de fire neste kjøres i Melhus, på Dokka, i Grenland og på Gardermoen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik som tok gullet i fjor. Han stiller også i år med sin Citroën Saxo. Fjorårets sølvvinner var Thommy Tesdal fra NAF Msp Flekkefjord. Også han stiller til start på Momarken med sin Opel Corsa. Også fjorårets bronsevinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, stiller for å kjempe om nye medaljer. Han kjører en Peugeot 206. Men det er mange unge lovende førere som vil utfordre fjorårets medaljetrio i denne klassen.

I klasse 1600-2000 ccm ser det ikke ut til at noen av medaljevinnerne fra i fjor stiller på Momarken. Man Ståle Hagadokken fra NMK Valdres i Ford Escort vil være en av favorittene. Det samme er hjemmefavoritten Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold som kjører BMW M3. Atle Vik fra Kristiansand Automobilklubb skal en heller ikke se bort fra at vil hevde seg i sin Mazda RX7.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er alle toppførerne fra i fjor på plass. Regjerende mester Stian Haugan fra KNA Telemark, stiller igjen med sin Citroën Xsara. Haugan vant også i 2009, mens han tok sølv i 2010. Fjorårets sølvvinner, og mester i 2008 og 2010, Terje Morstad fra NMK Gardermoen kommer også med sin BMW M3. De to siste årenes bronsevinner, Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen, er også på plass med sin nye og spennende Lexus IS200. Disse kan imidlertid få hard motstand fra lokale favoritter som Børre Håkelia fra NMK Trøgstad i Volvo S40, Hans Jørgen Østreng fra NMK Trøgstad i BMW E30 og ikke minst Ola Frøshaug, også han fra NMK Trøgstad, i en Volvo S40.

Den siste NM-klassen på Momarken er klassen for de skikkelige muskelbilene, Super Cars. Her stiller blant andre hjemmefavoritten Camilla Antonsen fra NAF Øvre Østfold i Ford Fiesta. Stein Egil Jenssen fra NMK Tønsberg er også en favoritt i en Ford Focus.

I tillegg til NM-klassene kjøres også første runde i Juniorcupen. Her stiller blant andre fjorårets vinner, Joakim Rønnevik fra NMK Vikedal.

NM-runden på Momarken Bilbane kjøres på lørdag, og mange av de samme deltagerne er også med i andre runde av Nord Europeisk (NEZ) mesterskap på søndag. Da stiller også flere utenlandske førere på Momarken.

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.momarkenbilbane.com/arrangemanger/nm-rallycross-2012/  

Poengstillinger fra fjoråret:
http://bilsport.no/poengstilling/poengstilling-2011/  
NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/norgesmesterskap_i_rallycross_2012_nett2.pdf  

Informasjon om NEZ-mesterskapet: http://nez-rallycross.eu/