NM-åpning på Momarken

momarken-vinner-kl-1-bilde-1.jpgDet vare en fin blanding av gammelt og nytt, både når det gjaldt førere og biler i toppen under helgens NM-åpning i rallycross på Momarken. Av fjorårets mestere var det bare Trond W. Marthinsen som åpnet med seier.

Trond W. Marthinsen vant supernasjonal inntil 1600 ccm med sin Citroën Saxo. Henning Nyberg vant 1600-2000 ccm med sin Mazda RX7. Terje Morstad vant over 2000 ccm med sin BMW, mens Håkon Gjesdal Nilsen vant SuperCars i Volvo S40. Det var over 80 deltagere og mye god kjøring på Momarken Bilbane.

Trond W. Marthinsen var suveren i den minste klassen. Fjorårets mester vant de to første innledende omgangene og ledet A-finalen hele veien fra beste startspor til mål i sin Citroën Saxo. NMK Larvik-føreren ble fulgt av Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord, som faktisk måtte innom B-finalen før han kunne ta seg til A i sin Opel Corsa. På en tredjeplass fulgte Mats Stensøy fra NMK Drammen i Citroën Saxo.

I Supernasjonal 1600-2000 ccm ble det seier til Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7. Han hadde beste startspor i A-finalen foran regjerende europamester i Touriing Cars, Lars Øivind Enerberg i Ford Fiesta. Enerberg endte på 2. plass også i finalen. Tredjeplassen gikk til Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold, som først måtte innom B-finalen med sin BMW M3.

I supernasjonal over 2000 ccm var det regjerende norgesmester Stian Haugan fra KNA Telemark som åpnet best i sin Citroën Xsara. Stian vant de to første innledende omgangene, og kunne dermed bryte den tredje i trygg forvissning om at ingen kunne ta fra ham beste startspor i A-finalen. Men i A-finalen skulle mesteren fra 2010, Terje Morstad fra NMK Gardermoen vise seg å bli den sterkeste. Morstad, som først måtte vinne B-finalen, hadde en knallstart i A, og kunne innkassere seieren. Herbjørn C. Haug fra KNA Solør Motorsport tok andreplass i sin Mercedes. Hjemmefavoritten Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad tok tredjeplassen i BMW. Stian Haugan, som hadde en heller svak start i A-finalen, endte på 4. plass.

I NM-åpningen i SuperCars ble det seier til Håkon Gjesdal Nilsen fra KAK i Volvo S40. Han vant foran Camilla Antonsen fra NAF Øvre Østfold i Ford Fiesta. Tony Lund Tjelle fra KNA Vestfold kjørte inn til tredjeplass i Porsche.

Første runde i juniorcupen ble også kjørt på Momarken, og der ble Joachim Hvaal fra NMK Grenland vinner i Toyota. Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen tok andreplass, fulgt av Hans Anders Brænden fra NMK Hadeland.

(Alle fotos: Rune Johannesen)