NM-åpning på Vålerbanen

Vaaler 1ToreChristensen
120 biler stilte på startstreken i helgens NM-premiere i racing på Vålerbanen. GT-bilene dominerte i programmet . De ble delt inn i tre heat som kjørte tre løp hver.
Første løp i GT1 ble vunnet av Christian Nilsen fra pole position, selv men løpet måtte startes på nytt etter en krasj . Joakim Ottersen kom andre og Gisle Valen ptredje plass. I det andre løpet vant Nilsen igjen, da foran Rune Ydstebø og Per Christian Wiencke . Det tredje løpet ble vunnet av Ydstebø før Wiencke og Valen. I GT2 vant Anna Neergard Rathe foran Frode Alhaug . I det andre løpet vant Thomas Solberg før Rathe og Per Arne Lunde . I det tredje vant Solberg igjen fulgt av Lunde og Rathe .

 
Det var premiere på GT klasse F som har nøyaktig de samme regler som de som kjører i Europa i GT4 klassen. Fordelen med en slik klasse er at du kan ta bilen og kjøre konkurranser i andre land med akkurat de samme regler og omvendt er det mulig å kjøpe biler i Europa som kan brukes som de er hjemme i Norge. I første løpet, så vi biler fra Porsche 996 Cup og Ginetta G50 . Håvard Kollen vant det første løpet foran Per Øyvind Seeberg og TV-kjendis Asgeir Borgemo. I det andre løpet vant Steffen André Feet foran Kollen og Borgemo. I den tredje vant Kollen fulgt av Feet og Borgemo.
Første løp i GT3 ble vunnet av Bjørn Tvet fra pole foran Arild Riise og Olav Rygge. I det andre løpet vant Per Øyvind Seeberg foran Tvedt og Bjørn Olaf Wiik. I det tredje racet vant Jesper Møller Jensen før Tvedt og Seeberg.

I GT4 vant Tore Christensen fra pole før Frode Egeland og Aksel Erik Busch . I det andre og tredje løpet vant Per Støldal fulgt av Frode Egeland og Bjørnar Apeland . Thomas Hårajuvet vant GT4B.
Vaaler 1 TheodorOlsen

Formula Basic beveger seg mot en ny vår med mange nye unge mennesker inn i klassen. I helgens premiere vi så et felt med sju debutanter! Den eneste som hadde erfaring fra sist sesong var Theodor Olsen og han tok pole før Dennis Moen og Marcus Påverud. Thedor vant begge løpene, men bak ham var det som alltid en hard kamp om plassene. I det første løpet kom Alf Marius Loe Sandberg på andre og Dennis Moen på tredjeplass, etter kamp hele veien til mål! I det andre løpet kom Moen på andre og Påverud tredje.
I Seven Racing sto gamle mestere i første startrekke i første løp. Oskar Sandberg kvalet best foran Jørn Martin Aalerud. Det var disse to som gjorde opp om seieren i det første løpet. Sandberg vant foran Aalerud. Jeanette Malm slo til med tredjeplass! Sandberg vant det andre løpet, foran junior Henrik Krogstad og med Aalerud på tredjeplass.

 

I Shortcar vant Martin Barry Berg første løp fra pole foran Martin Haugberg og Bjørn Herbrand Tretterud. I det andre løpet vant Julius Slatlem foran Sivert S. Johansen og Espen Buskerud.
I 600-klassen for ungdom vant Johan Lindström foran Eskil Dahlen og Malin Jahnsdatter Blad i begge løpene .

Vaaler 1 Gjerdrum
Den historiske racing-klassen blir større for hvert år. Det er den samme trenden over hele Europa. Interessen for historisk racing er virkelig på vei oppover. Frode Alhaug brukte sin fine gammel-Corvette i både GT og i den historiske klassen. Han vant det første løpet fra pole foran Kjetil Bolneset. Morten Chr. Schønheyder kom på tredje og vant dermed klassen opp til 1300cc. Andre løp ble vunnet av Bolneset fulgt av Schønheyder og Per Fjeld .

I løpet for de litt nyere historiske biler tok Mads Gjerdrum en overbevisende pole position . Han var hele åtte sekunder foran andremann! Til tross for dette ble han slått i første løp. Tom Herskedal vant foran Gjerdrum og Thorbjørn Larsen. I det andre løpet ble orden gjenopprettet. Gjerdrum vant fulgt av Herskedal og Aiman ​​Timraz.
Neste løp kjøres på Rudskogen første helgen i juni og da kommer den svenske klassen V8 Thundercar på besøk. Nå i helgen ble det første løpet i denne klassen kjørt på Knutstorp og dertok Stein Frederic Akre fra Trysil sin første seier i klassen!