NM-åpning shortcar

Shortcar_13_01
Endelig er ny sesong i gang, og Shortcar-gutta var mer enn klare for å gi jernet på årets første løp. Det var rallycross denne gang og det fant sted på Gardermoen Motorpark. Det ble tette fighter, lange hopp og mye herlig, publikumsvennlig kjøring.

Etter tre spennende og actionfylte innledende omganger var det Lars Løvstrand, Jan Kåre Nesset, Bernt H.Jensen og Vidar Haugen som direkte kvalifiserte seg til A-finalen. Lars Løvstrand hadde beste tid i 2 av omgangene.

Med seg fikk de Gudbrand Løken og Steinar Solibakke Klev, som begge imponerte med å kjøre seg opp helt fra C-finalen. Gudbrand Løken hadde en super start og lå an til å kunne ta seieren, men han ble litt overivrig og fikk en snurring.

Vidar Haugen smatt da forbi og dro i land seieren i årets første NM-runde.Dette var Haugens første gang på toppen av pallen. Etter mange fjerdeplasser i fjor var det en strålende fornøyd Haugen som denne gangen dro den helt i land.

Nytt fra i år er at Shortcar også har en 600 klasse. I denne klassen kan man kjøre fra man er 16 år. Bilen har en 600ccm motor, mens den store klassen har 1000ccm motor. Det var bare en deltager i denne klassen i helgen, Joachim Hvaal.

Han imponerte med kjøringen sin og vi håper på flere deltagere allerede på neste løp.

Neste løp for Shortcar blir racing på Vålerbanen, 11. og 12.mai.