NM-avslutning i bakkeløp i Larvik

t_lien_16_05
Årets Norgesmesterskap i bakkeløp for biler avsluttes med to løp i Larvik førstkommende helg.

 

Rundt 55 deltager stiller opp i løpene som arrangeres av NMK Larvik.  Deltagerne skal konkurrere i en 2.100 meter lang trase med asfalt som underlag inne på Hegdal Industriområde.

 

 

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de fire supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.
Supernasjonal-klassene er oppdelt i henhold til motorvolum, henholdsvis til og med 1600 ccm, til og med 2000 ccm, til og med 2400 ccm og over 2400 ccm.

I supernasjonal til og med 1600 ccm var ikke det nødvendige antall på åtte deltagere i de to første NM-rundene. Dermed blir de to løpene i Larvik de eneste tellende i NM for denne klassen i år. Ti førere er påmeldt til helgen, og NM-grossisten Trond W. Marthinsen fra arrangørklubben NMK Larvik er blant disse. Han kjører en Citroën Saxo, som han har tatt tre NM-titler i denne klassen tidligere, i 2012, 2013 og 2014.

De tre siste års sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus stiller også i Larvik med sin Renault Clio. Han er også årets sølvvinner i NM i rallycross.
Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport er også en utfordrer med sin Citroën Saxo. Han er norgesmester i rallycross i denne klassen i år.

 

I supernasjonal til og med 2000 ccm er det Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss som leder med sin Ford Fiesta. Han er kun ett poeng foran Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport i, også han i Ford Fiesta. På en tredjeplass følger fjorårets sølvvinner, Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i Mazda RX7. Svartås er årets norgesmester i rallycross i denne klassen.
I supernasjonal over 2400 ccm er det Stian Haugan fra KNA Telemark som leder med sin Citroën Xsara. Haugan er den reneste NM-grossisten, og har tatt gull de fem siste årene med sin Citroën. Han står bokført med 54 poeng etter de to første løpene.

På en andreplass ligger Herbjørn Haug fra NAF Motorsport Vålerbanen med sin Ford Puma og 38 poeng. Årets norgesmester i rallycross, Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad, ligger på 3. plass med sin BMW M3 og 32 poeng.

 

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det Tom Kristian Lien fra NMK Modum & Sigdal som topper. Sølvvinneren fra 2014 har kjørt inn 50 poeng med sin VW Golf på de to første løpene. På en andreplass følger Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker & Bærum som har 37 poeng med sin BMW M3. Ståle Braset fra NAF Steinkjer ligger på 3. plass med sin BMW med 34 poeng.

 

I klassen for de firehjulsdrevne var det ikke nok deltagere til at det ble delt ut poeng i de to første løpene. Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum innkasserte i helgen sin 12. NM-tittel da han ble norgesmester i rally med sin Ford Fiesta R5. Han er også favoritt til helgen. Skulle han lykkes vil han ta sin 13. NM-tittel og den 8. strake i bakkeløp.

Tredje NM-runde kjøres lørdag og den fjerde kjøres på søndag. Det kjøres tre omganger og finale på lørdag, mens det er to omganger og finale på søndag. Det er sammenlagttiden av de tre omgangen på lørdag og to de på søndag som er avgjørende for hvilke åtte førere som kvalifiserer seg til finale.

NM-reglement finnes her:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/03/norgesmesterskap_bakkelop_2016_nett.pdf

 

 

Poengstilling etter 2. runde:
https://bilsport.no/poengstilling-4/

 

 

Arrangør:

NMK Larvik

 

Arrangørens Internettsider:
http://www.nmklarvik.no/