NM avslutning i Bakkeløp

NM i bakkeløp var terminfestet med 4 løp i 2017. Dessverre ble 3. og 4. runde som skulle arrangeres av NMK Larvik i august avlyst på grunn av for få påmeldte. NMK Grenland syntes dette var trist for arrangør som hadde nedlagt mye arbeid i forberedelser og tok kontakt med NMK Larvik med tilbud om å arrangere en ny runde i forbindelse med NM avslutningen i Rallycross. Rallycrosseksjonen godkjente dette og kunngjorde ny 3. NM runde 24. september. Noe uheldig var det at løpet ble arrangert dagen etter at også Rally Hedemarken ble arrangert og det ble derfor ikke nok biler i rallyklassene til NM status.

Men rallycrossklassene kunne avslutte sesongen med en ny trasè for anledningen på Grenland Motorsportsenter. Det ble noe mannefall etter lørdagens rallycrossløp men 54 førere stilte til start og kjørte 3 omganger.

Pallen 3. NM runde klasse 1

I klasse 1600 ccm var Espen Isaksætre (KNA Solør Motorsport) klar favoritt etter at han vant begge løpene i Vikersundbakken i våres. Og han skuffet ikke selv om Marius Bermingrud (KNA Eiker) var raskest i første omgang. Han kunne dermed kjøre inn til sitt andre NM gull denne sesongen og gjentok dermed fjoråret med å ta «The double».  Bermingrud ble nummer to i løpet og i NM. På tredjeplass på Grenland kom Knut Øystein Haaland (NMK Larvik), men det var veteranen Svein G. Nilsen (KAK) som sikret seg bronsemedaljen i NM ved å kjøre inn til 5. plass på Grenland.

Medaljevinnerne NM klasse 1

Pallen 3. NM runde klasse 2

I 2000 ccm klassen ledet Ben-Philip Gundersen (KNA Solør Motorsport) NM og var raskest i en omgang på Grenland. Men det var en unggutt fra Kongsvinger som kjørte raskest denne dagen og vant løpet. Jan Emil Wilsberg (KNA Kongsvinger) satte standarden i første omgang og denne tiden klarte ingen andre i klassen å slå og han vant sitt første bakkeløp. Jevn og god kjøring  i alle tre omganger gjorde at Gundersen suverent vant NM i klassen. NMK Hønefoss-gutta Anders Bråten og Fredrik Magnussen sikret seg henholdsvis sølv- og bronsemedalje ved å bli nummer to og fire i løpet.

Medaljevinnere NM klasse 2

Pallen 3. NM runde klasse 3

Det var ikke bare Isaksætre som sikret seg «The double» denne sesongen. Fredrik Ågedal (NMK Konsmo) gjentok suksessen i bakkeløp fra i fjor og vant NM gull i klassen for biler inntil 2400 ccm. Men løpet på Grenland ble han nummer tre. For det var en annen «nykomling» i bakkeløpssammenheng som fikk vist seg frem denne dagen. Joakim Vestli (KNA Vestoppland) satte en tid i første omgang som ingen klarte å slå. Per A. Jørgensen (NMK Grenland) fortsatte den gode kjøringen fra lørdagens rallycross og med 4. plass i løpet ble han nummer to i NM. Kenneth Hansen (KNA Varna) kjørte inn til nok en bronsemedalje ved å bli nummer to på Grenland.

Medaljevinnerne NM klasse 3

Pallen 3. NM runde klasse 4

Olav Fredriksen (NMK Modum & Sigdal) kjørte Rally Hedemarken lørdag, men det forhindret han ikke i å stille til start på Grenland på søndag. Han var ganske suveren i Vikersundbakken tidligere i år selv om hans klubbkamerat Amund Reistad gav han god kamp den helgen. Men selv om Fredriksen bare ble nummer 4 i løpet på Grenland kunne han sikre seg NM gull da Reistad bare ble nummer ti. Det var Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad) som vant løpet på Grenland. Han var ikke fornøyd etter Vikersund og ville mye på Grenland for i det minste prøve å sikre en sølvmedalje i mesterskapet. Og selv om han fikk kamp til siste slutt fra Kim Åvar Meland (NMK Konsmo) holdt det til sølv med bronse til Meland.

Medaljevinnerne NM klasse 4

De to siste klassene hadde som nevnt ikke nok deltagere og stillingen etter Vikersundbakken ble dermed stående. Dermed ble Tom Kristian Lien, Lars Morten Berntsen og Jarle Lippert de tre medaljevinnerne i klassen for rallybiler med 2-hjulstrekk.

Stian Hafsengen, Morten Bermingrud og Stian Hermansen fikk henholdsvis gull, sølv og bronse i klassen som består av rallybiler med 4-hjulstrekk og Supercar.