NM-avslutning i bakkeløp på Lillehammer

anders-b-hansen_460.jpgFørstkommende lørdag kjøres årets femte og siste NM-runde i bakkeløp for biler i Vipveien ved Lysgårdsbakken på Lillehammer. Det er NMK NMK Sør Gudbrandsdal som arrangerer NM-finalen.

Det er blitt en tradisjon at bakkeløps-NM avsluttes på Lillehammer, og den asfalterte 1 600 meter lange Vipveien har blitt en populær trasé.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg til NM-klassene er det også norgescupavslutning for rallycross nasjonal.

I supernasjonal inntil 1600 ccm er det svært jevnt i kampen om NM-medaljer foran finalen på Lillehammer. Fjorårets mester i klassen, Anders B. Hansen fra KNA Varna, ligger i teten med sin VW Polo. Han har 70 poeng, og har vunnet de to siste rundene. På en andreplass ligger Børre Biksrud fra NMK Modum & Sigdal i VW Golf med 69 poeng. På 3. plass følger Svein G. Nielsen fra KAK i Peugeot 106. Han stå med 67 poeng.

I supernasjonal 1600-2000 ccm er det vil fjorårets sølvvinner, Johny Sandmo fra NMK Drammen, som har ledelsen med sin Opel Kadett. Sandmo står bokført med 72 poeng etter de fire første rundene. På en andreplass ligger Ole Håbjørg fra NAF Motorsport Trøndelag med sin BMW M3 med 66 poeng. Emil Tjernsli fra NMK Gardermoen er på 3. plass med sin Ford Escort. Han har 56 poeng. Alle disse har mulighet til å stikke av med NM-gullet.

I supernasjonal over 2000 ccm er det regjerende mester, Stian Haugan fra KNA Telemark som topper. Med sin Citroën Xsara har han kjørt inn 77 poeng. Haugan har tidligere i år sikret seg NM-gull i rallycross. På en andreplass ligger fjorårets sølvvinner, Olav Fredriksen fra KNA Eiker med Volvo 240. Han står med 69 poeng. Tredjeplassen har Henning Nyberg fra NMK Gardermoen. Han har kjørt inn 51 poeng med sin Volvo S40.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det svenske Mikael Lundberg som leder med sin VW Golf. Har to seire samt andre- og tredjeplass. Det gir 72 poeng. Han følges av Tom Erik Hauger fra NMK Aurskog Høland i en BMW M3. Hauger har 67 poeng, og har vunnet de to siste rundene. På 3. plass følger Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenland med sin BMW M3 og 61 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det Anders Grøndal fra NMK Drammen som leder. Han har vunnet alle fire rundene til nå med sin Subaru Impreza WRC. Tittelforsvarer Thomas Kvam fra NAF Motorsport Grenland, ligger på andreplass og 14 poeng bak med sin Ford Focus WRC. På en 3.plass, med 60 poeng, følger Pål Try fra KAK. Også han kjører en Ford Focus WRC.

I norgescupen for rallycross nasjonal er det Vegard Åslund fra NMK Fluberg som leder klassen med motorvolum inntil 2400 ccm. I klassen over 2400 ccm er det Kjetil Grøterud fra NMK Modum & Sigdal som leder foran avslutningen på Lillehammer.

Arena :
VIP-veien, ved Lysgårdsbakkene på Lillehammer. Ta av til Lillehammer Nord fra E6 og følg skilting til Olympiaparken/Lysgårdsbakken.

Traseen:
Bakken er 1.610 meter lang, har en bredde på 5-8 meter, og en høydeforskjell på 158 meter. Banedekket er 100 % asfalt.

Tidsplan :
Lørdag 3. oktober:

kl. 09.45 Innledende omganger
kl. 12.30 Prefinaler
ca.kl. 15.00 Finaler