NM-avslutning i bakkeløp i Konsmo

Martinsen 1
Førstkommende helg kjøres årets to siste NM-runder i bakkeløp for biler ved Konsmo Motorbane i Audnedal. Det er femte og sjette runde som kjøres i den 2600 meter lange traseen inntil NMK Konsmos baneanlegg.

 

 

Det er andre gang i år den driftige klubben NMK Konsmo er vertskap for et NM-løp. Tidligere i år arrangerte de NM-runde i rallycross og i fjor arrangerte NMK Konsmo Landsfinale i bilcross.

 

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Det skal også kjøres to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm.
I supernasjonal inntil 1600 ccm er det Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus som leder mesterskapet etter de fire første rundene. Han har kjørt inn 81 poeng med sin Renault Clio. På andreplass ligger de siste to års mester, Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo. Marthinsen står med 76 poeng. På en tredjeplass ligger Christian Sandmo fra NMK Drammen i VW Polo med 56 poeng.

 

I supernasjonal 1600-2000 er det Steinar Stokke fra NMK Bergen som har ledelsen med sin Mazda. Han har kjørt inn 70 poeng så langt. På en andreplass ligger den store hjemmefavoritten til helgen, Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo. Fjorårets vinner av NMKs landsfinale i bilcross for junior har 67 poeng, og dermed bare tre fattige poeng opp til NM-lederen. På en tredjeplass følger veteranen Johny Sandmo fra NMK Drammen med sin Opel Kadett og 65 poeng. Med andre ord er det svært jevnt i medaljekampen i denne klassen.

 

I supernasjonal over 2000 ccm er det også i år Stian Haugan fra KNA Telemark som dominerer med sin Citroën Xsara. De tre siste års mester leder også foran årets avslutning. Han har 106 poeng. Nærmest følger Herbjørn C. Haug fra KNA Vålerbanen med sin Mercedes og 82 poeng. På en tredjeplass ligger Olav Fredriksen fra KNA Eiker i Volvo 240 med 78 poeng.

 

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen som topper med sin BMW. Han har vunnet denne klassen de tre siste årene, og har vært suveren også så langt i år. Han har 84 poeng. Nærmest følger Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker & Bærum i BMW med 54 poeng. På tredjeplass ligger Elling Helleberg fra NMK Kongsberg i Volvo 241 med 50 poeng.
I klassen for de firehjulsdrevne bilene har Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum ledelsen i sin Subaru. Han kjemper om sin sjette strake NM-tittel i denne klassen, og har så langt 92 poeng. På andreplass følger Morten Bermingrud fra KNA Eiker i Citroën C4 med 80 poeng. På tredjeplass ligger Frank Sørhaug fra NMK Aurskog-Høland med Subaru og 53 poeng.

 

I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det Robin Slåttekjær fra NMK Grenland som leder med sin Ford Fiesta foran helgens avslutning.
I klassen over 2400 ccm er det Kjetil Grøterud fra NMK Modum & SIgdal som er i tet med sin Volvo PV.

Det kjøres en runde på lørdag og en ny på søndag i Konsmo. Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.

NM-reglement finnes her:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/03/norgesmesterskap_bakkelop_2014.pdf

 

Poengstilling i NM bakkeløp finnes her:

http://bilsport.no/poengstilling/

 

Arrangør :

NMK Konsmo : www.nmkkonsmo.no