NM-avslutning i bakkeløp på Varna-banen

L_O_Enerberg_13_aug
Førstkommende helg blir det NM-avslutning i bakkeløp for biler ved Varna Kart Ring i Våler i Østfold. Det skal kjøres to runder, en på lørdag og en på søndag.

 

 

Traseen det skal kjøres i er 1 250 meter lang og går fra fylkesveien og inn til gokartbanen. Banedekket består av både grus og asfalt, så det blir utfordrende konkurranser for deltagerne.

 

Det er sjette gang den driftige gokart-klubben KNA Varna arrangerer NM-runder i bakkeløp. Traseen det skal kjøres var nybygd som innfartsvei til den populære gokartbanen for fem år siden.

 

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Det skal også kjøres to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm.

 

I supernasjonal inntil 1600 ccm deler Anders Hansen fra NAF Fredrikstad og Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik ledelsen etter de to første rundene som ble kjørt på Vålerbanen i Hedmark. Marthinsen var mester i sin Citroën Saxo i fjor, mens Hansen da tok sølvet i sin VW Polo S1600. Det er uvisst om Hansen kommer til start for å forsvare sin posisjon til helgen.

 

På en tredjeplass foran de to avslutningsrundene ligger Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus med sin Peugeot 206. Han er 12 poeng bak lederduoen. Fjorårets bronse-vinner, Svein G. Nielsen fra KAK, kjørte ikke de to første rundene i år, men kommer til helgen med sin Peugeot 106 Maxi.

 

I supernasjonal 1600-2000 har Lars Øivind Enerberg (bildet) fra NMK Gjøvik tatt ledelsen så langt med sin Ford Fiesta. Han vant begge de to første rundene og har 54 poeng. Nærmest ligger Daniel Holten fra NMK Vikedal som har kjørt inn 44 poeng i sin Ford Fiesta. Jan Gabrielsen fra KAK ligger på tredjeplass med sin Mazda og 38 poeng.

De to siste års norgesmester i denne klassen, Christian Sandmo fra NMK Drammen, ligger på en beskjeden 6. plass så langt men vil nok satse hardt på avansement i sin Opel Kadett i helgen.

 

I supernasjonal over 2000 ccm er det Stian Haugan fra KNA Telemark som har tatt NM-tittelen de to siste årene med sin Citroën Xsara. Han vant også årets to første runder og står med 51 poeng. Tord Linnerud fra NMK Gjøvik ligger på en 2. plass med sin Toyota Corolla og 38 poeng. På en tredjeplass ligger fjorårets bronsevinner, Geir Paulsen fra NAF Msp. Gjøvik med sin Volvo og 36 poeng.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler var det Ståle Braset som kjørte inn flest poeng på de to første rundene med sin BMW M3. Han ligger 13 poeng foran Magne Gjervan fra NAF Msp. Trøndelag i Ford Sierra Cosworth. På en tredjeplass ligger fjorårets mester, Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen i sin BMW M3. Han er kun ett poeng bak Gjervan.

 

I klassen for de firehjulsdrevne bilene kjører Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum for sin femte strake NM-tittel. Han kjører også i år en Subaru Impreza, han har vunnet begge rundene så langt og står med 52 poeng. Stian Hermansen fra NMK Gardermoen i Mitsubishi Lancer og Bjørn A. Viko fra NMK Gol i Ford deler andreplassen. De er 14 poeng bak Grøndal. Hermansen var for øvrig sølvvinner i denne klassen i fjor.

 

I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det Kjell Arne Hansen fra helgens arrangørklubb, KNA Varna, som leder med sin Volvo S40. Agnar Bakken fra NMK Valdres i Volvo S40 ligger nærmest, mens Svein Brekke fra NMK Kongsberg i Ford Escort er på 3. plass.

 

I klassen over 2400 ccm er det Olav Fredriksen fra KNA Eiker som leder med sin Volvo 240. Han var også vinner i denne klassen i fjor. Nærmest ham ligger Tom Johnsen fra NMK Gjøvik i en Volvo 242. På tredjeplass ligger Geir Halvorsen fra NMK Larvik, også han i Volvo 242.

 

Tredje NM-runde kjøres lørdag og den andre på søndag. Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner. I søndagens siste NM-runde, deles det ut doble poeng, så det er mye å kjøre for på Varna-banen til helgen.