NM-avslutning i rallycross på Gardermoen

S_Haugan_14
Årets femte og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Gardermoen Motorpark. Rundt 115 deltagere stiller i løpet som også har status som Norgescup for rallycross nasjonal samtidig som det er siste runde av Junior Cup.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 SuperCars som inngår i rallycross-mesterskapet. Helgens løp, som arrangeres av NMK Gardermoen, er også siste NC-runde for de to rallycross nasjonal-klassene. I tillegg er det siste runde av junior cup.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som har ledelsen foran finaleløpet.  Han har kjørt inn 172 poeng, og han er også mester i denne klassen de to foregående årene. På en andreplass ligger unge Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som også kjører Citroën Saxo. Han har 159 poeng. På en tredjeplass ligger Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus. Han vant siste runde med sin Renault Clio, og NMK Mlehus-føreren har 130 poeng.

I klasse 1600-2000 ccm er det Stein Svardal fra NMK Konsmo i Mazda RX7 som leder med 152 poeng etter de fire første rundene. På en andreplass følger Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland som kjører BMW M3, med 137 poeng. På tredjeplass ligger Rudi Andre Rosseland fra NMK Bergen med sin Mazda RX8 og 131 poeng.

I klassen for biler over 2000 ccm er det Stian Haugan fra KNA Telemark som topper med 162 poeng. Han har dominert denne klassen de siste årene med sin Citroën Xsara, og er regjerende mester.  Men Haugan har fått hard kamp i år, selv om han har vunnet to av fire runder. På en andreplass ligger Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad, som har kjørt inn 148 poeng med sin BMW M3.  Østreng har vunnet ett av løpene. På tredjeplass ligger en annen NMK Trøgstad-fører, nemlig Ola Frøshaug, som har 143 poeng med sin Volvo S40.

I forrige NM-runde var det ingen av NM-lederne som vant sine klasser, og det er så absolutt spennende foran finalen på Gardermoen.

I klassen Super Cars, som er for firehjulsdrevne rallycrossbiler, er det foreløpig ikke delt ut NM-poeng på grunn av liten deltagelse.

I tillegg til NM-klassene kjøres tredje runde av junior cup i rallycross på Bollandsmoen Motorbane. Her er det Heine Rudi fra NMK Nore & Uvdal som leder med sin VW Golf og 160 poeng. Karoline Breivik er på andreplass med sin Toyota Starlet og 137 poeng. På en tredjeplass ligger Daniel Jogerud fra NMK Gardermoen, som har kjørt inn 134 poeng med sin VW Lupo.

Det kjøres også norgescup for rallycross nasjonal. I klassen inntil 2400 ccm er det Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad som leder med sin BMW M3.

I klassen over 2400 ccm er det Tor Inge Dahl fra NMK Tønsberg som topper med sin Volvo 242.

NM-runden på Gardermoen kjøres over to dager med tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag.

 

Mer info: http://nmkgardermoen.no/

Her finner du en smakebit på hva som skjer på Gardermoen: http://www.youtube.com/watch?v=20s99GjhSds

Banen:          Gardermoen Motorpark er 920 meter lang. Banedekket er 45 % asfalt og 55 % grus.

Beliggenhet:           Fra nord:  Følg skilting til Oslo E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35 Følg så skilting til motorbanen. Fra Oslo: Følg skilting til Trondheim E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35. Følg så skilting til motorbanen. GPS koordinater: 60.18864ºN, 11.13451º Ø 60º11’ 19.1º08´4.2”Ø