NM-avslutning i rallycross på Momarken

kurt_inge_espeland_500.jpgDet blir rallycross for alle penga i to dager til enda når årets to siste NM-runder skal avvikles på Momarken Bilbane til helgen.

Etter lynnedslaget som rammet forrige runde på Finnskogbanen i august, måtte løpet der avlyses. Eneneste mulighet til å få til et reserveløp var å kjøre dobbel-runde på EM-arenaen Momarken, og dermed blir det en hektisk helg for arrangørklubben KNA Indre Ytre Østfold. Fjerde NM-runde avvikles på lørdag og den femte og siste på søndag.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm, som kjører sin fjerde runde. De tre første rundene er kjørt i Bergen, Stjørdal og Gardermoen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det fjorårsmester Even Hvaal fra NMK Larvik som leder etter seire i alle tre rundene til nå. Han har dermed 60 poeng og ligger ni foran Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal i Opel Corsa. Tesdal har tre andreplasser. På en 3. plass ligger Robert Aaamodt fra NMK Aurskog-Høland med sin Peugeot 106 og 34 poeng. Med tanke på at det er 20 poeng for en seier i NM vil det si at det fortsatt er 40 å ta med seg til helgen om man har full klaff. Dermed er det også helt åpent i kampen om NM-medaljene.

I klasse 1600-2000 ccm er det fjorårets sølvvinner, Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo, som leder med sin Peugeot 306. Han har to seire og en andreplass så langt, og står dermed med 57 poeng. På en 2. plass følger Kjetil Nygård fra KAK med sin Citroën Xsara. Han har 39 poeng. Han ligger kun to poeng foran John «Pirka» Karlson fra NMK Bergen som kjører Mazda RX7.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det svært jevnt blant de beste etter de tre første NM-rundene. Terje Morstad fra NMK Gardermoen topper med sin BMW M3. Han har 44 poeng etter en seier og to 5. plasser. På en 2. plass ligger Kurt Inge Espeland fra KAK med sin Subaru Impreza. Han har 42 poeng. På en 3. plass så langt ligger Mindor Lien fra NAF Kristiansund. Han har kjørt inn 39 poeng med sin BMW M3. Bak tettrioen følger årets Norgesmester i bakkeløp i denne klassen, Stian Haugan fra KNA Telemark og Torleif Rafoss fra NMK Konsmo som begge har 37 poeng. Med andre ord er det fem førere innenfor sju poeng.