NM-avslutning på Lillehammer

olav_fredriksen.jpgFørstkommende lørdag kjøres årets 7. og siste NM-runde i bakkeløp for biler i Birkebeinervegen ved Lysgårdsbakken på Lillehammer. Med doble poeng i NM-finalen vil det bli hard satsing i kampen om NM-medaljene.

Det er blitt en tradisjon at bakkeløps-NM avsluttes på Lillehammer, og i år skjer det til og med samtidig som det er FIS-renn i hopp på plast i stor bakken.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

I supernasjonal inntil 1600 ccm er det Erik B. Hansen fra NMK Gardermoen, i Opel Corsa, som har ledelsen i mesterskapet foran finalen. Han har kjørt inn 103 poeng så langt. Bak ham er det utrolige tre førere som alle har 92 poeng. Odd Ivar Jøranli fra NMK Fluberg, Svein G. Nielsen fra KNA Stavanger og Anders Hansen fra KNA Varna står helt likt foran avslutningen. Anders Hansen bør ha selvtilliten i orden etter å ha vunnet de to siste rundene med sin VW Polo.
I supernasjonal 1600-2000 ccm er det delt ledelse foran lørdagens løp. De to NMK Drammen-førerne Morten Majormoen og Johny Sandmo står begge med 105 poeng. Majormoen vant forrige runde med sin Mazda RX7. Sandmo, som har vunnet NM-tittelen de to siste årene, kjører en Opel Kadett. På en 3. plass følger Jan Gabrielsen med sin Mazda 323. Han er kun åtte poeng bak lederduoen.

Også i supernasjonal over 2000 ccm er det jevnt. Stian Haugan fra KNA Telemark har ledelsen med sin Citroën Xsara og 106 poeng. Men kun to poeng bak ligger fjorårets NM-vinner, Olav Fredriksen fra KNA Eiker, med sin Volvo 240. På en delt 3. plass ligger Henning Nyberg fra NMK Gardermoen med sin Volvo S40, og Ingar Stokkebekk fra NMK Aurskog/Høland med sin Mercedes C299. Begge har 77 poeng.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen i BMW M3 som leder. Brynildsen har 95 poeng, og kjemper for å forsvare sine NM-titler de siste årene. Kun fem poeng bak ham ligger Tom Erik Hauger fra NMK Aurskog/Høland med sin Mazda RX7. Ståle Braset fra NAF Steinkjer ligger på 3. plass med sin BMW M3 og 86 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det Thomas Kvam fra NAF Motorsport Grenland som leder mesterskapet med sin Ford Focus WRC. Han har 108 poeng. På en 2. plass ligger Lasse Boberg fra NAF Motorsport Oslo som kjører en Mitsubishi Lancer. Han står bokført med 92 poeng. På 3. plass ligger fjorårets mester Anders Grøndal fra NMK Drammen med sin Subaru Impreza WRC. Han har vunnet fire av seks løp, men har også to løp uten poeng. Grøndal står bokført med 80 poeng.

Løpet på lørdag er også siste i runde i norgescupen Short Car og for Rallycross nasjonal. I Short Car er det Gaute Øren fra NMK Gardermoen som leder foran siste runde. Han er 30 poeng foran klubbkamerat Tommy Kongsten. Ettersom en seier gir 30 poeng, kan Kongsten i beste fall komme likt med Øren.
I rallycross nasjonal inntil 2400 ccm, er det Geir Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som leder med sin Volvo 240. I klassen over 2400 ccm er det helt jevnt i toppen. Både Karl Inge Løken i BMW M3 og Kjetil Grøterud i Volvo PV står med 100 poeng.
Arena :
Birkebeinervegen (VIP-veien) ved Lysgårdsbakkene på Lillehammer
Bakken er 1.564 meter lang, har en bredde på 5-8 meter, og en høydeforskjell på 158 meter. Banedekket er 100 % asfalt.

Tidsplan :
Lørdag 13. september:

kl. 09.45 Innledende omganger
kl. 12.30 Prefinaler
ca.kl. 14.30 Finaler

Arrangørens Internettsider