NM-avslutning på Vålerbanen

tinnes_mork_gt-2_500.jpgEn lang sesong avsluttes når årets siste runder i NM og Norgescup i baneracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark denne helgen. Totalt er 121 førere påmeldt i de forskjellige klassene.

Det er KNA Solør Motorsport som er arrangør for sesongavslutningen, og det kommer til å bli mange spennende dueller i kampen om de gjeveste medaljene.

Det er i klassene Seven Racing, GT, Formel Basic og Shortcar det er NM-runder til helgen. Disse skal alle kjøre to finaler. I Formel Basic er det kun to NM-løp, og dette mesterskapet avgjøres altså utelukkende på Vålerbanen til helgen.

Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene GT, Seven Racing junior og Standard Production.

GT-klassen, som er inndelt i fire underklasser, er blitt en svært stor klasse i norsk racing. Ikke mindre enn 75 førere har så langt i år tatt NM-poeng i denne klassen der det flyter av hestekrefter og flotte racerbiler.
I GT-klassen er det allerede unnagjort hele ti NM-løp foran de to avsluttende til helgen. Det er Sveinung Tinnes-Mork fra KNA Telemark som leder mesterskapet i GT-klassen med sin Porsche 997. Han har kjørt inn 359 poeng. På en andreplass ligger Roger Hermansen, Porsche Klubb Norge. Han har innkassert 348 poeng med sin Porsche 911. Hermansen var bronsevinner i klassen i fjor. Christer André Gislerud fra KNA Varna er på tredjeplass med 310 poeng. Han kjører en Porsche 911. Bare seks poeng bak Gislerud ligger Lars Faale fra NAF Motorsport Asker & Bærum med sin Porsche 944.

lunden_bjerke-2_500.jpg

I klassen Seven Racing er det 27 førere som har plukket poeng på de åtte første løpene. De to siste ble kjørt på Jyllandsringen i Danmark. Det er fjorårets norgesmester Torbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest som leder mesterskapet med 133 poeng. Han følges av Daniel Bjørk Nordgaard fra NAF Motorsport Trøndelag som har 119. I siste runde i Danmark tok disse to hver sin seier og hver sin andreplass, dermed sanket de akkurat like mange poeng. På en 3. plass ligger Andre Falkenhaug fra KNA Varna, like foran sin egen klubbkamerat Oskar Andre Sandberg.

opaas_furuseth_basic-2_500.jpg

I Formel Basic avgjøres NM over to løp. Det ene kjøres på lørdag og det andre på søndag på Vålerbanen. Klassen har tidligere i år gjort unna en Norgescup. Den ble vunnet av Olav Opås fra KNA Solør Motorsport. Han er også regjerende norgesmester i klassen, og må nok finne seg i å ha favorittstempel til helgen. Elling Sebastian Aarvik fra NMK Rennebu endte på 2. plass i årets norgescup. På en tredjeplass fulgte Henrik Furuseth fra KNA Rudskogen. Disse to vil nok også være med i teten på Vålerbanen.

r_rudberg_shortcar-2_500.jpg

Shortcar kjøres i flere grener, og i NM inngår både baneracing, rallycross og bakkeløp for denne klassen. Løpene på Vålerbanen i helgen er de to siste for året for klassen der 32 førere har tatt poeng så langt. Dette er en klasse som er utviklet i Norge. Bilene har et sterkt, men lett rørchassis. Det benyttes 4-takts motorsykkelmotor som skal ha en maksimal effekt på 208 HK. Vekten er 480 kg, og bilene gjør unna 0-100 km/t på 2,6 sekunder.

Den som leder mesterskapet er Rune Rudberg fra NMK Gardermoen. Han har 146 poeng, og med tanke på at han vant begge de to baneracing-løpene i forrige runde på Rudskogen, ligger han godt an til å ta NM-gullet. Julius Slatlem fra NAF Nordre Vestfold er på 2. plass med 137 poeng. På en tredjeplass følger Ole Jørgen Aannestad fra NMK Gardermoen med 133 poeng.

Vålerbanen ligger langs riksvei 20 mellom Elverum og Flisa. Avstand fra Elverum er 25 km, Flisa 12 km, Kongsvinger 70 km og Oslo 180 km.

Banen er 2.217 meter lang, høydeforskjell 4 meter, lengste rettstrekning: 466 meter, 7 høyre- og 3 venstresivinger.

Alt om arrangementet på Vålerbanen og NM i racing generelt finnes på http://www.racingnm.no

Detaljert tidsskjema

Startlister