NM-avslutning på Vålerbanen

a_falkenhaug.jpgDet blir mange spennende dueller når årets NM og Norgescup i baneracing for biler avsluttes på Vålerbanen i Hedmark med KNA Solør Motorsport som arrangør denne helgen.

Det er i klassene Standard Production, Seven Racing og GT det kjøres om NM i år. Disse skal kjøre to finaler, det vil si 9. og 10. NM-runde. GT-klassen kjører sin første finale på lørdag ettermiddag, mens de øvrige finalene i NM-klassene kjøres på søndag. Klassen GT er ny av året, og i denne inngår klassene Road Sport, Special Saloon og GT-biler. Klassen Formel Basic har tidligere år avgjort sin norgescup, og på søndag gjøres det opp om NM-medaljene i denne klassen.
Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene Spesial Saloon, GT, Roadsport, Historisk Racing og Seven Racing junior.

Formel Basic, som er et rimelig alternativ for unge formel-førere, har det vært med over 30 førere i åretes norgescup. Stein Fredric Akre fra NMK Trysil vant cupen. På søndag stiller 28 fører til NM i denne klassen. Akre må finne seg i å stille som favoritt, men hjemmefavoritt Olav Opås fra KNA Solør Motorsport vil nok også ha sitt å si. Opås endte på 2. plass i norgescupen i år. På en 3. plass sluttet Thomas Guttormsen fra NMK Modum & Sigdal, og han har statistikken på sin side. Han vant de to siste løpene i cupen på Rudskogen nylig.

I Standard Production er det snakk om standardbiler produsert i 1990 eller senere. Her
er det Stian Dyvå Ormholt fra KNA Varna leder mesterskapet med sin Honda Civic. 21-åringen har kjørt inn 126 poeng på de åtte første løpene. På en 2. plass ligger Marius Erlandsen fra NMK Rana. Han har vunnet de tre siste løpene med sin Honda Integra, og har 117 poeng. På en 3. plass ligger Joackim Ottersen fra KNA Oslo. Han kjører Honda Civic, og står bokført med 100 poeng.

I klassen Seven Racing er det uhyre jevnt i teten foran de to avsluttende løpene. Det er kun seks poeng som skiller de fire beste. Fjorårets sølvvinner, Daniel Bjørk Nordgård fra NAF Motorsport Trøndelag, er den som leder med 108 poeng. Kun to poeng bak ligger fjorårets bronsevinner Andre Falkenhaug fra KNA Varna og Knut Harald Henriksen fra NMK Drammen. På en 4. plass følger Tore Christensen fra KNA Klepp Motorsport med 102 poeng.

I GT-klassen, der det inngår biler også fra Spesial Saloon og Roadsport, er det Sverre Isaksen fra NMK Follo som leder med sin Subaru Impreza. Han står bokført med 162 poeng. På en 2. plass ligger Roger Hermansen, som kjører for Porsche Club Norge med sin Porsche 911, med 147 poeng. På 3. plass følger Lars Molvig fra NMK Sarpsborg med sin BMW M3 og 144 poeng.

Det er rundt 125 deltagere som stiller til start på Vålerbanen til helgen.

Vålerbanen ligger langs riksvei 20 mellom Elverum og Flisa. Avstand fra Elverum er 25 km, Flisa 12 km, Kongsvinger 70 km og Oslo 180 km.

Startlister og mer informasjon om løpet finnes her