NM Bakkeløp tilbake i Lysgårdsbakken

NM-rundene blir et come-back for det som i sin tid ble karakterisert som Norges mest spektakulære bakkeløptrase: VIP-vegen forbi hoppanlegget under vinter-OL i 1994, Lysgårdsbakkene på Lillehammer.

De første årene det ble kjørt NM i bakkeløp her, midt på 90-tallet, besto bakken bare av grus. Foran de legendariske landskampene på slutten av 90-tallet ble det asfalt på litt over halvparten av trassen, mens det nå er asfalt på hele traseen, som attpå til er utvidet. Starten er på samme sted som den var tidligere. Målpasseringen er nesten helt på toppen. Dette gir flere hårnålssvinger og en øvre del av løypa som gir stor fart og gode muligheter til å knipe tiendeler i  et par krevende svinger.

-Traseen er et resultat av et godt samarbeid mellom NMK Sør Gudbrandsdal og Lillehammer Olympiske Anlegg, sier løpsleder Odd Bekkelund.

-Olympiaparken har vist stor velvilje og interesse for gi bakkeløptrassen en renessanse. -Denne gangen blir det uten publikum, på grunn av korona-situasjonen, men vi tror likevel førerne vil få en skikkelig fin opplevelse ved å kjøre årets NM-trase i VIP-vegen på Lillehammer.

-Slik den framstår i 2020 er vegen en topp moderne bakkeløptrase. Det er bred og jevn asfaltveg gjennom hele traseen, og autovern langs hele strekningen. Vi forventer stor fart og nye rekordtider i VIP-vegen, sier Odd Bekkelund.

Mer informasjon om løpet finner du her