NM-finale Bakkeløp i Hunderfossen

varna_fredriksen-1-2.jpgFørstkommende lørdag arrangerer NMK Sør Gudbrandsdal den siste runden i årets Norgesmesterskap i Bakkeløp. Over 70 eførere er påmeldt i det som kan bli årets bakkeløpsfest på grusunderlag i Hunderfossen.

Opprinnelig skulle finalen blitt kjørt på asfalt i Lysgårdsbakkene hoppanlegg. En dobbeltbooking i anlegget gjorde at arrangøren måtte flytte løpet til en annen OL-arena, nemlig Bob- og Akebanen i Hunderfossen.

-Dette er en trase som vi vet førerne liker veldig godt, og vi har stor tro på at det skal bli en fartsfylt og hyggelig avslutning på NM-sesongen, sier Odd J. Bekkelund, løpsleder i NMK Sør Gudbrandsdal. Traseen er den samme som ble kjørt i to NM-runder våren 2009.

Det er fremdeles kamp om NM-medaljene i flere klasser, så hard fight blir det garantert. I tillegg er det duket for mye action da hele 20 deltagere i Shortcar har meldt sin ankomst. Og arrangøren lover at deltagere og servicemannskap i depot også skal få med seg mye av spenningen på lørdag:

– I depot vil det være storskjermer som viser direkte bilder fra kjøringen i bakken, og vi håper også å få presentert mellomtider og måltider fortløpende på storskjermen, forteller Bekkelund. I tillegg er det selvfølgelig speaker som vil holde publikum orientert om det som skjer i den drøye kilometer lange traseen.

Første omgang starter klokken 09:45, og det er ventet premieutdeling ca kl 17.