NM-finale i bakkeløp for biler

Årets norgesmesterskap i bakkeløp for biler avsluttes på Grenland Motorsportsenter i Skien førstkommende søndag.

 

Dagen etter avslutningen i NM i rallycross på samme arena rykker NMK Larvik inn og arrangerer NM-finale i bakkeløp. De 75 deltagerne skal kjøre en 1.943 meter lange trase inne på det flotte Grenland Motorsportsenter.  Underlaget består både av grus og asfalt.

 

 

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de fire supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

 

I supernasjonal til og med 1600 ccm er det fjorårets norgesmester Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport med sin Citroën Saxo som leder etter de to første rundene som ble kjørt i Vikersund i april. Isaksætre, som også har gode sjanser til å ta NM-gull i rallycross på samme arena dagen før, har kjørt inn 58 poeng så langt.

På en andreplass ligger Svein G. Nilsen fra KAK med sin Peugeot 106. Nilsen har 36 poeng. På en tredjeplass følger unge Marius Bermingrud fra KNA Eiker med Citroën Saxo og 35,5 poeng.
I supernasjonal til og med 2000 ccm er det fjorårets sølvvinner Ben Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport som leder med sin Ford Fiesta. Gundersen har kjørt inn 55 poeng. Gundersen er i likhet med sin klubbkamerat Isaksætre en klar gull-kandidat også i rallycross-finalen på lørdag.

Fjorårets bronsevinner, Erik Svartås fra KNA Varna, ligger på en andreplass med sin Mazda RX7 og 38 poeng. På en tredjeplass følger fjorårets norgesmester i klassen, Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss. Med sin Ford Fiesta har han kapret 36 poeng på de to første rundene.

I supernasjonal til og med 2400 ccm er det tittelforsvareren, Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo, som leder med sin BMW M3. Han vant de to første rundene og har 57 poeng.

På en andreplass følger Per A. Jørgensen fra NMK Grenland i sin BMW med 46 poeng. På tredjeplass finner vi Agnar Bakken fra NMK Valdres med Volvo og 32 poeng.

 

 

I supernasjonal over 2400 ccm er det Olav Fredriksen fra NMK Modum & Sigdal som topper med Citroën Xsara. Han var beste poengplukker på hjemmebane i april og har totalt 56 poeng.

På en andreplass følger Amund Lund Reistad, også han fra NMK Modum & Sigdal, med Volvo S40 og 44 poeng.

 

På tredjeplass ligger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo med BMW M3 og 32 poeng.

 

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det regjerende mester Tom Kristian Lien fra NMK Modum & Sigdal som topper med sin VW Golf og 54 poeng.

 

På en andreplass følger Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland, som kjører Ford Escort og som har 47 poeng.

På tredjeplass ligger Jarle Lippert fra Asker og Bærum Motorsport med sin BMW M3 og 35 poeng.

 

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det fjorårets mester, Stian Hafsengen fra Asker & Bærum Motorsport, som leder med sin Renault Clio. Hafsengen, som også tok sølv i 2015-sesongen i denne klassen, står bokført med 58 poeng.

På en andreplass følger Morten Bermingrud fra KNA Eiker i Ford Focus med 45 poeng. På tredjeplass ligger Stian Hermansen fra NMK Gardermoen med Mitsubishi Lancer og 37 poeng.

 

NM-reglement finnes her:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/2008/03/norgesmesterskap_bakkelop_2017_nett.pdf

 

NM-stillingen i bakkeløp finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/

 

 

Arrangørens Internettsider:
www.nmklarvik.no

 

Arena:
Grenland Motorsportsenter:
Grenland Motorsportsenter ligger i Skien.
Anlegget ligger i Luksefjellveien. Nærmeste hus har nr 1114 for de som bruker
kart, (GPS-koordinater. Lat: 59.31 Lon: 9.55)
Fra «Siljansiden»: Ta til første til høyre etter Gjerpenskolen. Øvrig tilgang er å følge «normal» adkomst til Skien. Rett etter jernbaneundergangen ved Skiens togstasjon ligger det en (bitteliten) rundkjøring, hvor det skal tas til venstre. Neste avkjøring blir da til venstre inn på Luksefjellveien.

Traseen:
Det kjøres i en trase som er 1.943 meter lang. 70% asfalt og 30% grus.