NM-finale i bakkeløp og hopprenn

thomas_kvam.jpgHele landets bakkeløpelite inklusive en rekke framtredende rallykjørere, short-car, historisk racing og gatebil extrem stiller til start i årets spektakulære avslutning på NM i bakkeløp i Lysgårdsbakkene på Lillehammer lørdag 13. september.

NMK Sør Gudbrandsdal har alt klart til et kjempearrangement, verdenseliten i hopp og norgeseliten i bakkeløp vil konkurrere samme dag i samme arena.

-Dette er første gang vi kan tilby publikum både bakkeløp på elitenivå og hopprenn på verdensnivå i samme arena så å si samtidig, sier leder av organisasjonskomiteen i NMK Sør Gudbrandsdal, Odd Bekkelund.
-Umiddelbart etter at NM i bakkeløp er avsluttet starter hopprennet. Der stiller store deler av verdenseliten i hopp, og tilskuerne kan gå fra den ene action-sporten til den andre. Publikum på bakkeløpet går gratis på hopprennet. Det blir stort serverinsgtelt med ølservering midt i arenaene i Lysgårdsbakken, og muligheter til mat i magen hele dagen.
-Bakkeløp er en spekatulær billøpsform som hittil ikke helt har fått den publikumsinteressen den fortjener, sier Bekkelund.

Ved å trekke inn short-car, historisk racing og gatebil extrem frir vi til publikum. Maken til bredde i ett og samme billøp har man trolig ikke sett maken til. Her vil publikum kunne følge landets beste førere i alt fra spesialbygde bakkeløpbiler, rallybiler med 2- og 4-hjulstrekk, historiske racingbiler, short-cars og de helt ekstreme og løpsgodkjente gatebilene i ett og samme løp. Og de som ikke er fornøyd etter denne oppvisningen kan altså ta med seg et stjernespekket hopprenn på plast i storbakken i Lysgårdsbakkene til slutt!

-Bakkeløptraseen er fra og med fjorårets løp utvidet slik at bilene kjører lenger enn tidligere.
Det gjør at traseen har fått flere spektakulære og vanskelige svinger i tillegg. Dette skiller med mellom førerne, og krever mer av bilene. Bakkelptraseen i Lillehammer er blitt betegnet som landets beste både sportslig og for publikum. Vi skal sikre publikum valuta for pengene lørdag 13. september, sier en optimistisk leder av organisasjonskomiteen, Odd Bekkelund.