NM-finale i bakkeløp

grondal2010-2.jpgFørstkommende lørdag kjøres årets siste NM-runde i bakkeløp for biler ved Bob- og Akebanen på Øyer nord for Lillehammer. Løpet kjøres i en 1 150 meter lang trase som har grusdekke, og arrangør er NMK Sør-Gudbrandsdal.

Det er tradisjon for at NM-finalen i bakkeløp kjøres på Lillehammer, ofte har den vært arrangert i VIP-veien ved Lysgårdsbakkene.
Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Klassen Shortcar, som har både baneracing, rallycross og bakkeløp i sitt mesterskap, er også med på lørdag. I tillegg er det norgescup for rallycross nasjonal.

I supernasjonal inntil 1600 ccm har Trond W. Martinsen fra NMK Larvik med sin VW Polo ledelsen foran NM-finalen. Han står med 121 poeng. På en andreplass følger Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal. Han har kjørt inn 101 poeng med sin Opel Corsa.
På en tredjeplass følger Børre Biksrud fra NMK Modum & Sigdal. Han kjører en VW Golf og har 95 poeng foran lørdagens finaleløp.

I supernasjonal 1600-2000 ccm er det Johny Sandmo fra NMK Drammen som leder lørdagens løp i Øyer. Med sin Opel Kadett har han sanket 125 poeng. På en andreplass ligger Richard Halvorsen fra Kristiansand Automobilklubb (KAK) med sin Mazda RX7. Han har kjørt inn 102 poeng. På en tredjeplass følger Lars Otto Holt fra NMK Larvik som har kjørt inn 91 poeng med sin Ford Fiesta.
I supernasjonal over 2000 ccm har Olav Fredriksen fra KNA Eiker foran finalen med sin Ford Focus. Han har 123 poeng. På en andreplass ligger fjorårets norgesmester i klassen, Stian Haugan fra KNA Telemark, med sin Citroën Xsara. Han har 112 poeng. På tredjeplass følger Tom Einar Aaserud fra NMK Hadeland, som kjører Volvo S40, med 105 poeng.
I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenland, i en BMW M3, som leder før NM-finalen. Han har kjørt inn 125 poeng. Han følges av Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland som kjører Opel Kadett, og Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker & Bærum som kjører BMW M3. Begge står med 107 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er tittelforsvarer Anders Grøndal fra NMK Drammen allerede mester. Han vunnet alle rundene så langt og kjørt inn 140 poeng med sin Subaru Impreza WRC. På en andreplass ligger Anders P. Andersen fra NMK Hadeland med sin Mazda 323 4WD. Han har 99 poeng. På tredjeplass ligger Frode Aalberg fra KNA Midt Norge med sin Ford Focus. Han har 91 poeng.

I Shortcar er det Rune Rudberg fra NMK Gardermoen som leder foran lørdagens løp. Han har 131 poeng. På en andrepass følger Julius Slatlem fra NAF Nordre Vestfold med 116 poeng. På en tredjeplass følger Ole Jørgen Aannestad fra NMK Gardermoen med 103 poeng. I Shortcar er det to racingløp på Vålerbanen 18.- 19. september som avslutter mesterskapet.

I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det Geir Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som er i føringen foran løpene ved Varna-banen. Han har kjørt inn 131 poeng med sin Volvo 240. I klassen over 2400 ccm er det Dag Arne Halvorsen fra NMK Larvik som topper med sin Volvo S40 og 112 poeng.

Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.

Arena :
Løpet kjøres ved Bob- og Akebanen i Huseskogen i Øyer. Traseens lengde er 1 145 meter, bredde 5-8 meter. 100 % grusdekke.

Beliggenhet:
Kjør til avkjøringen «Øyer» ved Øyer Gjestegård følg skiltingen til Bob- og Akebanen (Hunderfossen Familiepark).
Tidsplan :
Lørdag 11. september:

kl. 09.45 Innledende omganger
kl. 12.30 Prefinaler
kl. 15.00 Finaler
kl. 17.00 Premieutdeling

Arrangørens Internettside