NM-finale i rally i Hedmark

start_500.jpgFørstkommende lørdag er det klart for en spennende NM-avslutning i rally. Rally Hedemarken, med start og mål ved Vikingskipet på Hamar, blir avgjørende for hvem som stikker av med årets medaljer.

Rally Hedemarken er tilbake i NM-sammenheng etter et opphold i fjor. Det er drøye 90 deltagere som vil starte i løpet som inneholder seks krevende fartsetapper i områder Hamar/Ringsaker.

andreas_500.jpgI klassen for de mest trimmede bilene, WRC, er det Andreas Mikkelsen (19) som har det beste utgangspunktet foran NM-finalen. Med sin Ford Focus WRC har han 156 poeng. Mikkelsen ble tidenes yngste vinner av en NM-runde da han vant KNA Rally Finnskog i vinter. Etter det har han vunnet ytterligere tre NM-runder sammen med kartleser Ola Fløene fra Hamar.

Mads Østberg (20) fra KNA Varna og Våler i Østfold har 144 poeng foran finalen. Østberg har gode minner fra Rally Hedemarken. Det var der han tok sin første NM-seier noensinne i 2006 da han avgjorde en svært spennende sluttspurt mot Thomas Schie i sin favør. Han har 12 poeng opp til Andreas Mikkelsen.  Det spesielle i årets mesterskap er at verken Mikkelsen eller Østberg har brutt noen av NM-rundene. Begge har poeng i alle seks.

Anders Grøndal (24) fra NMK Drammen er den som ligger på 3. plass i NM-klassen for de mest trimmede bilene etter de seks første rundene. Grøndal har to andreplasser, tre tredjeplasser og et brutt løp i år. Med sin Subaru Impreza WRC har han kjørt inn 100 poeng, og han kan ikke ende oppmed noen annen plass enn tredjeplassen i årets NM.

På 4. plass i NM ligger veteranen Morten Østberg fra KNA Varna med sin Subaru Impreza WRC, og han stiller i Rally Hedemarken med sønnen Christian i kartleserstolen. Morten Østberg har 47 NM-poeng.

På en 5. plass ligger Christian A. Selmer fra KNA Oslo med sin Ford Focus WRC. Han står bokført med 39 NM-poeng.

De norske WRC-førerne får kamp fra svenske Patrik Sandell i NM-finalen. Den tidligere junior-verdensmesteren stiller i en Skoda Fabia WRC, noe han også gjorde i Rally Sørland tidligere i år.

Gruppe N

bieltvedt_eilertsen_sorland_500.jpgI klassen for de lettere trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, er det utrolig jevnt i kampen om årets NM-tittel. Regjerende mester, Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal, har ledelsen. Men han er kun ett fattig poeng foran en fremadstormende Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold. Bieltvedt har vunnet de to siste NM-rundene med sin Subaru Impreza og er virkelig på hugget.

Martin Stenshorne har kjørt inn 143 poeng med sin Mitsubishi Lancer. Han har fire seire og en andreplass som sine tellende resultater. I tillegg har han brutt et løp. Bieltvedt har 142 poeng, og har tatt poeng i samtlige seks runder. Bieltvedt har i tillegg vunnet årets Subaru Rally Cup.

Stenshorne har vunnet NM-tittelen i denne klassen de to siste årene, mens Bieltvedt har tatt NM-tittelen i klassen for tohjulsdrevne biler de to siste årene. Med andre ord er det en kamp mellom to giganter som vil utspille seg på lørdag.

På en 3. plass i NM-sammendraget ligger Anders Aa. Kjær fra NMK Larvik. Han kan imidlertid ikke blande seg inn i kampen om de to gjeveste medaljene med sine 66 poeng.

I kampen om bronsemedaljen er også fjorårets bronsevinner, Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum, med. Han har kjørt inn 61 poeng med sin Mitsubishi Lancer. På en 5. plass ligger Kenneth Johnsrød fra KNA Varna med 51 poeng.

Svenske Patrik Flodin stiller i en Subaru Impreza for å utfordre de norske mesterskapsførerne i Rally Hedemarken.

Inntil 2000 ccm
svenskerud_act_500.jpg I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm er det Trond G. Svenkerud fra NAF Motorsport Hamar som leder med sin Renault Clio. Han har vunnet tre av årets seks runder og har totalt 131 poeng.

Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal ligger på 2. plass med 114 poeng. Økseter vant forrige runde på asfalt i Larvik. Svenkerud liker ikke asfalt, og er nå på grus på hjemmebane i Hamar. Da skal Økseter kjøre fort med sin Ford Fiesta ST om han skal kunne knipe NM-tittelen.
På en 3. plass i denne klassen følger Jo-Inge Bakken fra KNA Kongsvinger med 98 poeng. Han kjemper med Økseter om sølvet, men kan ikke gå forbi Svenkerud i NM-sammendraget.

Kartlesere
ola_floene_500.jpgKartleserne har også sitt eget norgesmesterskap, og her er det Ola Fløene fra NMK Hamar som topper med 161 poeng. Fløene kjører med Andreas Mikkelsen. På en 2. plass ligger Ole Kr. Unnerud fra KNA Varna med 147. Unnerud sitter ved siden av Mads Østberg. På 3. plass ligger Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold med 118 poeng. Han kjører med Sveinung Bieltvedt.

Rally Hedemarken har sin base i Vikingskipet på Hamar. Utenfor Vikingskipet er det også start, serviceplass og målgang. Totalt skal det kjøres seks fartsetapper på til sammen 86,3 km.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.50 på søndag kveld.

NM-resultater finnes her

Arrangørens web-sider med startlister, tidsskjema kart etc.