NM-finale i rallycross på Gardermoen

trond-w-marthinsen.jpgÅrets femte og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag og søndag på Gardermoen Motorpark. Rundt 160 deltagere stiller i løpet.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i rallycross-mesterskapet. Helgens runde er årets siste. Den første ble kjørt på Momarken, den andre på Bollandsmoen i Melhus og den tredje på Dokka, og den fjerde i Grenland.

I Shortcar er det både racing og rallycross i mesterskapet, og helgens løp er 9. og siste løp i denne klassen.

I tillegg til NM-klassene kjøres også siste runde av Juniorcupen og norgescupen for rallycross nasjonal.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det regjerende mester Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som leder foran finalen. Med sine 107 poeng har han NM-gullet halvveis i lomma. Marthinsen har vunnet tre av fire runder så langt. På en andreplass følger Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord med Opel Corsa og 82 poeng. Hakk i hæl på tredjeplass følger Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i sin Peugeot 206. Han har 81 poeng.
I klasse 1600-2000 ccm er det fjorårets Europamester, Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik i Ford Fiesta, som har tatt ledelsen. Han har vunnet de tre siste rundene og har 104 poeng. 15 poeng bak ligger Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7. På tredjeplass, med 74 poeng, ligger Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i BMW M3.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm har regjerende mester Stian Haugan fra KNA Telemark et godt grep om tittelen. Han har vunnet de tre siste rundene med sin Citroën Xsara har han kjørt inn 102 poeng. På andreplass, med 78 poeng, ligger Terje Morstad fra NMK Gardermoen, som vant åpningsløpet med sin BMW M3. Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad ligger på tredjeplass med sin BMW. Han har 70 poeng. Bare tre poeng bak Østreng ligger hans egen klubbkamerat Børre Håkelia i Volvo S40 og Herbjørn C. Haug fra KNA Solør Motorsport i Mercedes.

I klassen Super Cars er det Camilla Antonsen fra NAF Øvre Østfold i Ford Fiesta som leder så langt med 103 poeng. Tony Lund Tjelle fra KNA Vestfold ligger på 2. plass med sin Porsche. På tredjeplass følger Håkon Gjesdal Nilsen fra KAK med sin Volvo S40.

I Shortcar er Sivert Johansen fra NAF Nordre Vestfold allerede mester med 225 poeng. På en andreplass følger Tommy Kongsten fra NAF Nordre Vetsfold med 149 poeng. Anders Hoffart Bøhn fra NMK Modum & Sigdal er på tredjeplass med 121 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres siste runde av junior cup i rallycross på Gardermoen Motorpark. Her er det svært jevnt foran den spennende finalen. Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen i Honda Civic topper med 92 poeng. På en andreplass, med 90 poeng, ligger Joachim Hvaal fra NMK Grenland med sin Toyota Levin. På en tredjeplass følger Hans Anders Brænden fra NMK Hadeland med 82 poeng.

Også siste runde av norgescupen for rallycross nasjonal kjøres på Gardermoen til helgen. Her er det Eirik Andersen fra KNA Aust Agder som leder klassen inntil 2400 ccm med sin BMW M3. Han har 96 poeng. Nærmest følger Tom Larsen fra KAK i Volvo S40 med 87 poeng. På tredjeplass ligger Tom Engh fra NAF Gjøvik Motorsport med Volvo 240 og 80 poeng.

I klassen for biler med motorer over 2400 ccm er det Henrik Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som leder med sin Volvo 240 og 98 poeng. På andreplass følger Steinar Johannessen fra NMK Drammen. Med sin Volvo 242 har han 75 poeng. På tredjeplass ligger Erik Mellegaard fra NMK Trøgstad med Volvo 242 og 67 poeng.
NM-runden på Gardermoen Motorpark innledes med fri trening på lørdag formiddag, og deretter kjøres også første innledende omgang. Shortcar og rallycross nasjonal kjører også andre omgang på lørdag. På søndag kjøres andre og tredje omgang samt finaler
Poengstillinger finnes her:
http://bilsport.no/poengstilling/  

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
www.nmkgardermoen.no  

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/norgesmesterskap_i_rallycross_2012_nett2.pdf