NM-finale i rallycross på Gardermoen

Det vil garantert bli stor underholdning og tette spennende oppgjør når årets rallycross-NM skal avsluttes på Gardermoen Motorpark kommende helg.

I flere NM-klasser er det svært åpent i kampen om NM-medaljer så det vil garantert ikke bli spart på noe på Gardermoen til helgen. Rundt 150 deltagere vil være med i gigantarrangementet som inneholder både Supercars, supernasjonal, shortcar, junior-cup og historisk rallycross. Arrangøren, NMK Gardermoen, har selv flere førere som er med i tetstriden.

 

Det er de fire supernasjonal-klassene, Supercars og Shortcar Extreme som har NM-løp på Gardermoen. Siste runde av årets juniorcup i rallycross, samt Sweden Rallycross Historic Cup  kjøres også på Gardermoen til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Martin Kjær fra NMK Grenland som leder med sin Opel Corsa. Unggutten har kjørt inn 124 poeng så langt.

På en andreplass følger Knut Øystein Haaland fra NMK Larvik i VW Polo. Han har så langt kjørt inn 105 poeng.

På en tredjeplass følger Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad i Opel Corsa med 92 poeng.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det uhyre jevnt i kampen om edelt metall. Kun to poeng skiller de tre beste foran finalen. Sivert Svardal fra NMK Konsmo leder med sin Mazda RX8.  Han har kjørt inn 116 poeng på de fire første rundene.

På en andreplass følger Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger med sin Citroën DS3 og 115 poeng. Fjorårets Norgesmester, Daniel Holten fra NMK Vikedal ligger på tredjeplass med sin Ford Fiesta. Han står bokført med 114 poeng.

I klassen til og med 2400 ccm er det regjerende norgesmester Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som leder med sin BMW M3. Han står bokført med 125 poeng.

Andreplassen innehas av Robin Slåttekjær fra NMK Grenland, også han i Ford. Han står med 107 poeng. På en tredjeplass følger Jørgen Syversen fra NMK Aremark i Ford med 97 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, topper tittelforsvarer Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland etter tre runder. Dalseth Jacobsen har så langt kjørt inn 127 poeng.

Men han har ingen trygg ledelse. Seks poeng bak følger to konkurrenter. Mesteren fra 2016 og fjorårets sølvvinner, Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad står bokført med 121 poeng med sin BMW M3. Samme poengsum har Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i sin BMW M3.

I klassen for de motorsterke firehjulsdrevne bilene Supercars er det Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo som topper med sin Volvo C30. Han er den fjerde NMK Konsmo-føreren som er med i gullkampen til helgen.

Thomas Bryntesson og Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad er de som følger nærmest, men foreløpig uvisst om de kommer til start. Ole Kristian Temte fra KNA Eiker i Citroën C4 og Stene Johansen fra NMK Trøgstad i Renault Clio er imidlertid på plass for å kjempe om medaljer.

Siste NM-runde for Shortcar Extreme kjøres også til helgen. Her inngår både asfaltracing og rallycross. Etter 11 løp så langt i år er det Thor Gunnar Hagen fra NMK Modum & Sigdal som topper med 202 poeng. Lars Nordli, også han fra NMK Modum & Sigdal, er på andreplass med 192 poeng. På en tredjeplass følger Steinar Solbakke Klev fra NMK Kongsberg med 161 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres årets femte og siste runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gardermoen. Her er det Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland som leder med 124 poeng i sin Honda Civic.

Andreplassen deles av Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo med sin Honda Civic og Steffen Hansen fra NMK Gardermoen, også han i Civic. Begge har 117 poeng foran finaleløpet.

NM-runden på Gardermoen Motorpark kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.

Poengstillingen så langt finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/

 

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkgardermoen.no/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/

 

Banen:
Gardermoen Motorpark er 920 meter lang. Banedekket er 45 % asfalt og 55 % grus.

 

 

Beliggenhet:
NMK Gardermoen, Ringbanen v/Gardermoen Fra: Følg skilting til Oslo E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35 Følg så skilting til motorbanen. Fra Oslo: Følg skilting til Trondheim E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35. Følg så skilting til motorbanen. GPS koordinater: 60.18864ºN, 11.13451º Ø 60º11’ 19.1º08´4.2”Ø