NM-finale i rallycross på Gardermoen

haugan-1-2.jpgÅrets femte og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag og søndag på Gardermoen Motorpark. Rundt 90 deltagere stiller til start i løpet.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Det har vært kjørt NM-runder på henholdsvis Rugslandbanen ved Kristiansand, Lyngås ved Drammen, i Vikedal og på Vinjarmoen på Dokka tidligere i år.

I tillegg til supernasjonal-klassene har Shortcar NM-runde på Gardermoen. Denne klassen kjører både rallycross, bakkeløp og baneracing i sitt mesterskap. Rallycross Junior er også med som gjesteklasse.

varna_-marthinsen.jpg

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det unge Daniel Holten fra NMK Vikedal som har ledelsen foran finaleløpet med sin Citroën Saxo. Daniel, som nylig ble plukket ut til å delta i konkurransen Bilsporttalentet 2010 denne høsten, er kun ett poeng foran Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal i Opel Corsa. Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik, vant den forrige runden med sin VW Polo, og ligger på en tredjeplass. Han er 11 poeng bak Tesdal.

k_nygaard_10-3.jpg
I klasse 1600-2000 ccm er det også uhyre jevnt i kampen om edelt metall foran NM-finalen på Gardermoen. Kjetil S. Nygård fra KAK og Steinar Stokke fra NMK Bergen deler ledelsen med 67 poeng. Nygård kjører en Ford Escort, mens Stokke kjører Mazda RX7. Begge har en seier, to andreplasser og en fjerdeplass så langt.

På en tredjeplass i denne klassen ligger Ernst Holten Leifsen fra NMK Vikedal, som har kjørt inn 42 poeng med sin Ford Fiesta. Ettersom en seier gir 20 poeng, kan ikke han kjempe om de to gjeveste medaljene. Men han kan få kamp om bronsemedaljen. Bare fire poeng bak ham ligger Jan Gabrielsen fra KAK med sin Mazda RX8.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det fjorårets mester, Stian Haugan fra KNA Telemark, som leder foran finalen. Han har vunnet de to siste rundene i sin Citroën Xsara, og står med 74 poeng. Men han er kun fire poeng foran veteranen Terje Morstad fra NMK Gardermoen som kjører BMW M3. På en tredjeplass ligger Rune Engesvoll, også fra arrangørklubben NMK Gardermoen, med sin Volvo S40. Han har 53 poeng.

I Shortcar er det avviklet fem runder så langt. Fire på asfaltbane og en som rallycross. Det er Rune Rudberg fra helgens arrangørklubb NMK Gardermoen som leder mesterskapet i Shortcar med 116 poeng. På en andreplass følger Julius Slatlem fra NAF Nordre Vestfold med 100. Morten Ravnaas fra NAF Nordre Vestfold er på 3. plass med 88 poeng.

rudberg_2010-2.jpg 
NM-runden på Gardermoen kjøres på lørdag og søndag. Det er trening og en innledende omgang på lørdag, mens to innledende omganger og finaler kjøres søndag.

Banen: Gardermoen Motorpark er 920 meter lang. Banedekket er 50 % asfalt og 50 % grus.
Beliggenhet: Fra E6: Ta av og følg skilting mot Gardermoen Næringspark. (ikke mot Gardermoen hovedflyplass) I den siste rundkjøringa er det skiltet til Motorpark. Fra Hadeland: Følg skilting mot Gardermoen Flystasjon og kjør til du kommer til skiltet Motorpark.

Tidsskjema:

Lørdag 4. september:
kl. 09.30 Fri trening
kl. 11.30 Tidstrening
kl. 13.30 1. omgang
kl. 15.30 2. omgang

Søndag 5. september:
kl. 12.00 3. omgang
kl. 14.00 Finaler
kl. 16.00 Premieutdeling

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
www.nmkgardermoen.no

Se film med rallycross og shortcar på Gardermoen.