NM-finale i rallycross på Grenland Motorsport Senter

H_G_Nilsen
Årets femte og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Grenland Motor Senter i Skien. Rundt 120 deltagere stiller i løpet som også har status som Norgescup for enkelte klasser. Arrangør er NMK Grenland.

 

 

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i rallycross-mesterskapet. I tillegg kjøres femte runde av Juniorcupen i rallycross og norgescup for rallycross nasjonal klasse 1 og 2.

 

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det stor spenning i kampen om den gjeveste medaljen. Regjerende mester, Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik, leder med sin Citroën Saxo. Han har vunnet de tre siste rundene og står bokført med 94 poeng. Marthinsen er allerede norgesmester i bakkeløp i denne klassen i år. På en andreplass, kun tre poeng bak, ligger Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord med sin Opel Corsa. Han har på sin side ni poengs margin til Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus med Peugeot 206 og 82 poeng.

 

 

I klasse 1600-2000 ccm er det ikke så jevnt i kampen om NM-tittelen. Fjorårets mester, Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik leder med sin Ford Fiesta. Han har vunnet tre av fire runder så langt og har 96 poeng. Jan Gabrielsen fra KAK, i en Mazda RX8, ligger på andreplass med 85 poeng. På en tredjeplass følger Steinar Stokke fra NMK Bergen med sin Mazda RX7. Han vant andre runde i Vikedal og har 82 poeng totalt.

 

I klassen over 2000 ccm har Stian Haugan fra Telemark fått hardere konkurranse enn på lenge. Han leder klassen foran NM-finalen, men har kun vunnet en av de fire rundene med sin Citroën Xsara. Haugan har 88 poeng. Nærmest følger Herbjørn Haug fra KNA Vålerbanen med sin Mercedes C299 TS og 81 poeng. På en tredjeplass følger Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen med sin Lexus IS 200, og 70 poeng. Kun tre poeng bak Engesvoll ligger Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad med sin Volvo S40 på en 4. plass. Fire poieng bak Frøshaug følger Ørjkan Lutsi fra NMK Jørpeland med sin Volvo S40. Lutsi har vunnet to av fire runder og har 63 poeng.

 

I klassen for supercars er det Håkon Gjesdal Nilsen fra KAK som leder med sin Volvo S409 og 81 poeng.

 

I tillegg til NM-klassene kjøres siste runde av junior cup i rallycross på Rugslandsbanen. Her er det fjorårsvinner Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen som leder med sin Honda Civic. Hun har 98 poeng så langt. Joakim Rønnevik fra NMK Vikedal har andreplassen med 95 poeng i sin VW Golf GTI. På tredjeplass følger Line Maria Holt fra NMK Larvik i en Peugeot 206 med 77 poeng.

 

I norgescupen for rallycross nasjonal står også siste runde for året på programmet i Grenland. I klassen inntil 2400 ccm er det Atle Aamodt fra NMK Trøgstad som topper med sin Ford Escort og 90 poeng. På andreplass ligger Frode Leirhol fra NMK Valdres med VW og 76 poeng. På tredjeplass følger Eirik Andersen fra NAF Aust Agder med BMW 316 og 74 poeng.

 

I klassen for biler over 2400 ccm er det Olav Fredriksen fra KNA Eiker som topper med sin Volvo 240 og 78 poeng. Nærmest følger Tom Johnsen fra NMK Gjøvik med Volvo 242 og 50 poeng. På tredjeplass ligger Markus Johannessen fra NMK Trøgstad med sin Volvo 242 og 48 poeng.

 

NM-runden i Grenland kjøres over to dager med kvalifisering og to innledende omganger lørdag samt tredje omgang og finaler på søndag.

Poengstillinger finnes her:

http://bilsport.no/poengstilling-2013/

 

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:

http://nmkgrenland.no/

 

Banen:

Grenland Motorsport Senter ligger i Skien. Banen er 1250 meter. Banen har 60% asfalt og 40% grus.

Anlegget ligger i Luksefjellveien. Nærmeste hus har nr 1114 for de som bruker

kart, (GPS-koordinater.Lat: 59.31 Lon: 9.55)

Fra «Siljansiden»: Ta til første til høyre etter Gjerpenskolen. Øvrig tilgang er å følge «normal»

adkomst til Skien. Rett etter jernbaneundergangen ved Skiens togstasjon ligger det en (bitteliten)

rundkjøring, hvor det skal tas til venstre. Neste avkjøring blir da til venstre inn på Luksefjellveien.