NM-finale på Finnskogbanen

Kommende helg avgjøres årets Norgesmesterskap i rallycross på Finnskogbanen. KNA Solør Motorsport er arrangør og rundt 90 deltagere stiller til start i en finale som garantert blir spennende når det kommer til kampen om NM-medaljer.

 

 Så langt har fire runder blitt avviklet på henholdsvis Bollandsmoen i Trøndelag, Gardermoen, Grenland og Momarken. Finnskogbanen er en tradisjonsrik og populær rallycrossarena der det har vært mange NM-runder gjennom årene. Bilsporten generelt står også sterkt i denne delen av landet. Arrangøren håper på mange tilskuere, men det vil også være mulig å følge NM-runden som TV-sending på direktesport.no.

Det er de fire supernasjonal-klassene som har NM-status på Finnskogbanen. I tillegg er løpet femte og siste runde i den spennende og viktige rekrutteringsklassen for juniorer, og for historisk klasse. Alle de fem løpene er tellende i sammendraget for alle klasser. Maksimalt kan en fører få med seg 33 poeng fra en NM-runde.

I klassen for de minste bilene med motorer inntil 1600 ccm er det unge Jens Hvaal fra NMK Grenland som topper NM-stillingen. Han har kjørt inn 109 poeng så langt, delvis med Peugeot og delvis med Skoda.  Nærmest følger Klubbkamerat Mats W. Marthinsen i Volkswagen Polo med 94 poeng. På en tredjeplass følger Andrine Rafoss fra NMK Konsmo som har sanket 87 poeng med sin Citroën på de fire første rundene.

I klassen inntil 2000 ccm er det svært jevnt i kampen om NM-gull. Andreas Myhre fra NMK Valdres i Volvo leder med sine 90 poeng. Men Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal i Mazda er kun tre poeng bak med sine 87. Egeland har ledet klassen det meste av sesongen, men hadde ikke hellet med seg i forrige NM-runde på Momarken. På en tredjeplass følger Lasse Aaberg fra NMK Bergen i Ford med 74 poeng. Åsmund Holten fra NMK Vikedal ligger på en 4.plass i sin Ford, etter å ha vunnet siste NM-runde i klassen.

I klassen til og med 2400 ccm har Petter Leirhol fra NMK Valdres i BMW kjørt seg til en ledelse med 13 poengs margin med sine 105 poeng. Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad, også han i BMW, ligger på andreplassen med 92 poeng.  På en tredjeplass følger Mathias Minge fra NMK Aremark i Ford med 75 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, ligger fjorårets mester, Simen Engsvik fra NMK Trøgstad fortsatt i tet med sin VW Polo. Engsvik står bokført med 119 poeng, noe som gir solide 29.75 poeng i snitt i de fire første rundene. Foran finalen på Finnskogen ligger Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen nærmest lederen med sine 104 poeng i Audi. Emil vant forrige runde på Momarken, og nylig sikret han seg også NM-gull i bakkeløp.
På en tredjeplass følger Jørgen Syversen fra NMK Aremark i Ford med 78 poeng. Veteranen og hjemmefavoritten på Finnskogbanen, Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport, ligger på en fjerdeplass med sin Mercedes og 72 poeng.

Juniorer
I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av norgescup for junior, for førere fra 16 til 21 år. Her finner vi bilsportens unge talenter som vi forhåpentligvis vil høre mye om i fremtiden.
Etter fire runder er det Markus Røsrud fra NMK Gardermoen med Honda som leder med sine 108 poeng. Johannes Rafoss fra NMK Grenland er kun tre poeng bak sine 105. På en 3.plass ligger Tobias G. Spangen fra NMK Hamar med sin Peugeot og 90 poeng.

Historisk
Norgescupen i rallycross for historiske biler er populær og samler stadig flere deltakere. Det er ventet 20 førere i klassen på Finnskogbanen, og også her er det spenning i kampen topplasseringer. Så langt leder Amund Walle fra NMK Fluberg, som har kjørt inn 106 poeng med sin Ford. På en andreplass følger Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg i Ford Escort med 92 poeng. På tredjeplass foran finalen finner vi Bjørn Egil Dalen, også han fra NMK Fluberg, med VW og 87 poeng.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager. På lørdag kjøres de tre første innledende omgangene, og på søndag kjøres fjerde omgang samt finaler.

Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

 

FAKTA

På lørdag starter 1. omgang kl. 10.30 og på søndag starter 4. omgang kl. 09.00.

Poengstillingen NM Rallycross
Poengstilling 2023 – Norsk bilsport

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
www.knasolor.no

NM-reglement for rallycross:
Reglement for Norgesmesterskap Rallycross Supernasjonal 2023 – Bilsportboka

Digital oppslagstavle: Sportity, passord: KNASolor2023

Finnskogbanen:
Banen er 833 meter lang. 75 % asfalt og 25 % grus.


Beliggenhet:

Adresse: Linnavegen 82, 2283 Åsnes Finnskog,
Veibeskrivelse: Fra Kongsvinger eller Elverum RV 20 til Flisa. 25 km øst for Flisa (mot Åsnes Finnskog) RV 206.
Fra Sysslebäck ca. 30 km mot Flisa (15 km fra Bograngen)
GPS WGS 84: N 60* 41.659’ E 12* 18.511’

 

Årets NM-runder Supernasjonal
27.-28. mai NMK Melhus, Bollandsmoen
24.-25. juni NMK Gardermoen
26.-27. august NMK Grenland, Grenland Motorsportsenter
16.-17. september Indre Østfold Motorsport, Momarken
7.-8. oktober KNA Solør Motorsport, Finnskogbanen