NM-finale i rallycross på Momarken

Vinner klasse 2 actionPå lørdag kjøres årets NM-finale i rallycross på Momarken Bilbane i Mysen. Og for en NM-finale det vil bli. Det er svært jevnt i kampen om årets laurbærkransen.

 

Rundt 125 deltagere stiller til start i NM-finalen, som også omfatter siste runde av årets juniorcup i rallycross. Arrangør er de tre klubbene KNA Indre Ytre Østfold, NAF Øvre Østfold og NMK Trøgstad, som utgjør Indre Østfold Motorsport. De lokale klubbene har selv flere førere som kjemper helt i toppen i forskjellige klasser, så det er ventet stor stemning også blant publikum på Momarken på lørdag.

Det er supernasjonal-klassene, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Siste runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Momarken på lørdag.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm er det jevnt og spennende i kampen om årets gullmedalje. Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus har vunnet de to siste rundene, og leder med sin Renault Clio. Men han er kun seks poeng foran Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som kjører en Citroën Saxo. De to har henholdsvis 134 og 128 poeng.

På en tredjeplass ligger Olav Bjelland fra NMK Vikedal med sin Peugeot 206 med 88 poeng. Han kan ikke blande seg inn i gullstriden, men må passe seg for en av hjemmefavorittene på lørdag i kampen om bronse. Christoffer Lia fra NMK Trøgstad er på 4. plass med sin Opel Corsa, og han er kun tre poeng bak Bjelland. De to NMK Larvik-førerne Knut Øystein Haaland (84 poeng) og Trond W. Marthinsen (83 poeng) er også med i kampen om NM-bronse.

I klassen for biler til og med 2000 ccm hadde ikke NM-leder Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold noe godt løp i forrige NM-runde. Men har holder allikevel ledelsen med sin Mazda RX7 foran finalen på hjemmebane. Han har 118 poeng, mens Daniel Holten fra NMK Vikedal ligger på andreplass med 106. Den som vant forrige runde, og som har viste en sterk stigende form i de siste løpene er Ben Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport. Han konsentrere seg egentlig om EM i år der han leder klassen TouringCar. Men han er også med i NM-kampen til tross for at han har kjørt kun tre av fire runder. Med sine 103 poeng ligger han på tredjeplass foran finalen.

I klassen til og med 2400 ccm er vil det garantert bli knallhard satsing på Momarken på lørdag. Her leder Tom Atle Sigfridstad fra NMK Rendalen i sin BMW M3 med 105 poeng. På en delt andreplass, begge med 104 poeng, ligger Atle Aamodt fra NMK Trøgstad og Robin Slåttekjær fra NMK Grenland. Slåttekjær i Ford Fiesta vant forrige runde, mens Atle Aamodt i Ford Escort har hjemmebane. Klarer Sigfridstad å stå i mot?

Vinner klasse 4 action
I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det ledelse til NMK Trøgstad. Her er det Hans-Jøran Østreng som topper med knappest mulig margin. Med sin BMW M3 har han sanket 106 poeng så langt.

Kun ett poeng bak følger Henrik Paulsen fra NAF Msp. Gjøvik med sin Citroën Xsara. På en tredjeplass følger Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland med 101 poeng. Sistnevnte har vunnet de to siste rundene med sin BMW, og har således en sterk formkurve inn mot finalen.

I tillegg til NM-klassene kjøres siste runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Momarken Bilbane. Her topper Marius Bermingrud fra KNA Eiker i sin Honda Civic med 131poeng. På en andreplass følger Helene Hvaal fra NMK Larvik som har kjørt inn 104 poeng med sin Honda Civic.

Steffen Hansen fra NMK Gardermoen, kjører også Honda Civic, og ligger på en tredjeplass med 96 poeng.

NM-runden på Momarken kjøres over to dager med trening på fredag kveld, og samtlige innledende omganger og finaler på lørdag.


Poengstillingen i NM finnes her

Arrangør:
Indre Østfold Motorsport

Nettside

Banen:                      Banen er 830 m lang (897 m med alternativspor)
meter lang. 50% grus, 50% asfalt
           

Beliggenhet:

Momarken Bilbane er en del av Momarken Travbane som ligger i Mysen, tett inntil

E18. 65 km øst for Oslo. Ta av E18 mot Mysen.