NM-gull nummer 14 for Anders

Anders Grøndal kjørte inn til sitt 14. NM gull fordelt på rally og bakkeløp i helgen. NM-gullet i rally ble sikret før siste NM runde. Her har Anders og kartleser Roger Eilertsen ledet mesterskapet helt siden Sigdalsrally i januar i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline.

 

NM i bakkeløp hadde først 2 NM runder ved Lillehammer i Juli. Her vant Anders begge løpene og alle omgangene. Raskest av samtlige deltagere.

 

Under NM finalen Rally Hedemarken forrige helg fikk dessverre en voldsom krasj og bilen ble vrak. Takket være meget god sikkerhet i rallybilene og utstyr ellers klarte gutta seg med og kun være mørbanket. Men da var det ingen bil å kjøre til NM finalene i bakkeløp som gikk i Hof i Vestfold.

 

Men årets NM toer i Rally NM Oddbjørn Røed var svært raus og lånte ut sin Ford Fiesta R5 til Anders. Vårt rallyteam bygget om bilen til asfalt og alt var da klart til å sloss om årets andre NM gull.

 

Det var nok en spent Anders som skulle sette seg bak rattet i en rallybil igjen og ikke minst i lånt bil. Men Anders kjørte klokt og var alt i det første løpet lørdag raskest av alle rallybilene og økte ledelsen. På søndag visste Anders at han kun trengte å fullføre for å kapre gullet. Allikevel var han raskeste av alle rallybiler i alle dagens tre omganger.

 

Anders takker hele serviceteamet for alltid ha bilen i orden og Oddbjørn Røed som lånte ut bilen sin.

 

Ingen rallyfører har så mange NM og uansett bilsportsgren har ingen flere NM gull.