NM-gull og dramatikk for Sverre

2×8q4771.jpgMed et punktert dekk var Sverre Isachsen i ferd med å kjøre inn til en sensasjonell andreplass i den svenske EM-runden i rallycross. Men plutselig stoppet bilen i den aller siste svingen. Trøstepremien til 40-åringen ble imidlertid en NM-tittel takket være helgens kjøring.

Norgesmesterskapet i rallycrossens keiserklasse, Supercars, er nemlig lagt til den norske EM-runden forrige helg og den svenske EM-runden denne helgen. Dermed kunne Sverre Isachsen innkassere sitt andre NM-gull på rad, men likevel var ikke Ford-føreren helt fornøyd.

– Et NM-gull er alltid artig, men det er EM som teller. Og denne helgen har jeg kjørt bedre enn noen gang. At A-finalen da skal bli ødelagt av en punktering og en bil som plutselig stopper er selvsagt veldig surt, sier Sverre Isachsen.

Det ble til slutt en fjerdeplass på den regjerende Europamesteren denne helgen, men det var ingen tvil om at føreren fra KNA Eiker var den raskeste foran de 30 000 tilskuerne i Höljes. Hør bare her: Sverre var raskest på tidskjøringen, og vant den første omgangen med god margin. I den andre omgangen var han mer enn tre (!) sekunder raskere enn resten, og dermed sikret han seg beste startposisjon i A-finalen.

– Jeg tok starten i A-finalen også, men så rullet Andreas Eriksson slik at det ble omstart. Bilene til Eriksson og Hunsbedt ble så skadet at de ikke kunne kjøre, og vi var fire biler i finalen. Jeg tok starten igjen, men punkterte allerede på den første runden.

Dermed smatt Tanner Foust forbi, men med punktert venstre bakdekk kjørte Isachsen imponerende, og holdt Kenneth Hansen og Toomas Heikkinen bak seg. Og han var i ferd med å kjøre inn til en sensasjonell andreplass med punktert dekk da bilen plutselig stoppet i den siste svingen.

– Jeg aner ikke hva som skjedde, men bilen bare stoppet. Jeg opplevde det samme i Finland i fjor, men jeg skjønner ikke hva som er årsaken. Dermed ble jeg bare nummer fire, og ble så sint at jeg slo i rattet, og da fikk jeg selvfølgelig vondt i tommelen igjen.

Sverre Isachsen brakk tommelen i EM-runden i Frankrike tidligere i sesongen, men har nå tatt av gipsen for å kjøre EM-rundene i Norge og Sverige. Men til tross for en kjedelig avslutning på helgen er det ingen tvil om hvem som har imponert mest i Höljes, og med dagens fjerdeplass er Isachsen nummer to i EM – rett bak dagens vinner og Youtube-kjendis Tanner Foust.

– Tanner er en tøffing, men med det tempoet vi viste i helgen så har jeg stor tro på en ny EM-tittel. Bilen fungerer egentlig perfekt, så dette ser veldig bra ut for resten av sesongen.

Den dramatiske A-finalen fra den svenske EM-runden i rallycross kan sees på NRK1 i kveld klokken 23.35!Resultater:
1. Tanner Foust (USA), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
2. Kenneth Hansen (S), Citroën DS3 T16 4×4
3. Toomas Heikkinen (FIN), SAAB 9-3 ASS T16 4×4
4. Sverre Isachsen (N), Ford Focus Mk2 T16 4×4
5. Andréas Eriksson (S), Ford Fiesta Mk7 T16 4×4
6. Ludvig Hunsbedt (N), Volvo C30 T16 4×4
7. Mats Lysen (N), Renault Clio MK3 4×4

Sammenlagt:
1. Tanner Foust, USA, 62
2. Sverre Isachsen, NOR, 60
3. Mats Lysen, NOR, 55
4. Timur Timerzyanov, RUS, 54
5. Frode Holte, NOR, 43
6. Liam Doran, GB, 40
7. Toomas Heikkinen, FIN, 47
8. Andreas Eriksson, SWE, 44
12. Ludvig Hunsbedt, NOR, 26