NM i Bakkeløp ble avgjort på Lillehammer

NM i Bakkeløp ble avgjort i Lysgårdsbakken på Lillehammer, i tradisjonens tro av NMK Sør-Gudbrandsdal. Seks NM-klasser + en del gjesteklasser kjørte 2 løp i den populære bakken ved hoppanlegget.

Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Motorsport hadde litt å ta igjen på Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport i klassen for biler inntil 1600 ccm, etter de to NM-rundene i mai. Den helgen var Isaksætre best begge dager i grusbakken i Hunderfossen, med Hansen på andre plass. Det tenkte Hansen å gjøre noe med og var best begge dager i Hunderfossen, og Isaksætre på andreplass. Dermed stod de to helt likt på poeng etter fire NM-runder. De hadde også likt antall første og andreplasser, og det var da Hansen som kunne ta steget øverst på pallen fordi han hadde tatt mest poeng i siste NM-runde. Anders Hansen fra KNA Indre/Ytre Østfold kjørte til tredjetider hele helgen og vant dermed bronse i NM.

Alexander Hauglid, NMK Valdres, kunne titulere seg som Norgesmester i Rallycross kl. 2, biler for inntil 2000 ccm,  for to uker siden. Og etter helgen i Lysgårdsbakken har han sikret seg «the double» ved å vinne klassen i bakkeløp også. Han vant foran Per Magne Røyrås, NMK Kvinesdal og Stian Søsæther, NMK Egersund.

Også i klasse 3, biler inntil 2400 ccm kunne en krones med «the double». Joakim Vestli fra KNA Oppland tok igjen forspranget Kenneth Hansen fra KNA Varna hadde og vant dermed gull foran Hansen. Her kjørte Petter Leirhol inn til bronseplass.

I klassen for biler over 2400 ccm var det aldri noen tvil om hvor gullmedaljen skulle henges. Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen ble suveren vinner av gullmedaljen. Robin Slåttekjær fra NMK Grenland la et godt grunnlag på løpene i mai og selv om det ble litt mindre poeng i Lysgårdsbakken sikret han sølvmedalje foran Petter Paulsen fra NMK Krabyskogen.

Enda mer suveren var Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland, i klassen for rallybiler med tohjulstrekk, han vant klassen 34 poeng. Mer kamp var det om sølv og bronse, hvor det var veldig jevnt mellom Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo,  Jarle Lippert fra Asker og Bærum Motorsport og Heine Rudi fra NMK Nore og Uvdal. Det ble til slutt sølv til Meland foran Lippert.

18 NM-gull!
Det er hva Anders Grøndal Asker og Bærum Motorsport  kan skilte med etter NM-helgen. Han tok sin 18. NM-medalje totalt i rally og bakkeløp, denne gang i klassen for Rally firehjulsdrevne biler og Supercars. Men han fikk god konkurranse denne helgen av David Nordgård fra NMK Grenland og Hans-Jøran Østreng, NMK Trøgstad, som begge kjørte raskere enn Grøndal på asfalt. Østreng deltok ikke i de to første rundene og var dermed ikke reelt med i medaljekampen selv om han ikke var mange poengene bak bronsemedaljen. Det var Nordgård som kjørte inn til sølv i klassen foran Roger Rustand fra KNA Kongsberg.