NM i crosskart avgjort

crosskartnm09.jpgÅrets siste NM runde i crosskart gikk i år som i fjor hos NMK Nord Østerdal. 36 førere trosset de dystre værutsiktene og fant veien til Tynset. Pål Smørsten, Daniel Sundsten og Lukas Walfridsson sto igjen som gullvinnere sammenlagt men ingen av dem vant på Tynset.

I 650 klassen hadde Pål Smørsten 10 poengs ledelse før Tynset etter tre nesten feilfrie løp, men på Tynset fikk han motorproblemer og kom ikke engang til A-finale. Ingve Andre Strand var ut i fra deltagerantallet på Tynset den eneste som kunne tatt fra Pål gullet men han dukket ikke opp. I stedet skulle det bli en kamp om sølv og bronse der Jostein Fonneland, Jack Fjellstad og Thomas Lohne så og si hadde helt likt utgangspunkt poengmessig, …den første av disse 3 over mål ville ta sølv og den andre bronse. Men det var Jostein Fonneland som kom best igjennom innledende, …han fortsatte sin siste tids glimrende kjøring og vant alle heatene. I pole hadde han også den fordelen at både Jack og Thomas sto i rekka bak. Ved sin side hadde han nemlig årets svenske mester Per Bjørnsson og på ytter’n Arne Jonny Eid. Jostein tok starten og dro litt i fra Per som igjen hadde god avstand til en klynge bak. Der ble det fight mellom Jack og Thomas som presset på bak. Jack hadde bronsen i lomma helt til en halv runde gjensto, da ble det et sammenstøt som resulterte at han skled rundt og inn i sandfella. Thomas kom seg videre inn til tredjeplass og bronsemedalje mens Jack måtte ta til takke med åttendeplass og fjerdeplass sammenlagt.

I 250-klassen hadde Daniel Sundsten god ledelse før Tynset, men han trengte å sikre minimum sjetteplass hvis hans argeste konkurrent Ludvik Einarsen vant. Og Ludvik begynte bra …for fra pole position tok han starten med Daniel og Espen Ruud på hjul. I andre sving over kulen ble det veldig trangt og Daniel havner ut i sandfella og ned på en femteplass. Men Daniel kjørte seg mesterlig opp til andreplass men uten å kjøre inn på Ludvik som vant forholdsvis overlegent og med det sikret han sølvmedalje. På tredjeplass kom Simen Vardeberg som samtidig sikret bronsen.

I 125-klassen var heller ingenting avgjort der lederen Lukas Walfridsson måtte ha fjerdeplass for å sikre gullet hvis hans argeste konkurrent og svensk mester Kim Andersson vant. Kim sikret pole med landsgutta Markus Andersson og Lukas Walfridsson ved sin side. Da starten gikk var som ventet Kim raskest på det tørre underlaget. Mens Lukas fikk en dårlig start kom nordlendingen Mattias Michaelsen opp fra andre rekke og sa klart fra at vi ikke bare skulle ha svensker på pallen. Etter en fight med Markus kom han best ut og var den eneste som klarte å følge Kim Andersson. Mattias kunne kjøre inn til enda en flott andreplass i sin andre NM runde. Lukas kom etter hvert forbi Markus og kunne med tredjeplassen sikre seg gullet sammenlagt. Kim tok altså sølv for andre år på rad mens klassedebutant Marius Vardeberg sikret norsk bronse med sin 6 plass.

Medaljevinnere

Klasse 125
1.Likas Wlafridsson, MK Ratten, 108
2. Kim Andersson, MK Team Westom, 104
3. Marius VArdeberg, KNA Solør, 92

Klasse 250
1.Daniel Sundsten, NMK Hønefoss, 117
2. Ludvik Einarsen, NMK Gardermoen, 109
3. Simen Vardeberg, KNA Solør, 98

Klasse 650
1.Pål Rye Smørsten, NAF Asker & Bærum, 95
2. Jostein Fonneland, NMK Gardermoen, 89
3. Thomas Lohne, NAF Asker & Bærum, 84