NM i Crosskart skal avgjøres på Grenland

Det ligger an til en spennende avslutning på NM i Crosskart som arrangeres på Grenland Motorsportsenter til helgen.

Nærmere 90 deltagere stiller til start og dette er det største startfeltet som har vært i årets NM. I de fleste klassene er det åpent om hvem som får hvilke medaljer hengt rundt halsen.

Den minste NM-klassen er 125 ccm og har vært den største deltagermessig i årets NM-sesong. Her er det Markus Gimle Enger fra NMK Gjøvik som leder. Men han har bare ett poengs ledelse til Sindre S. Trøyterud (KNA Vålerbanen). Fredrik Weaas fra NMK Gardermoen ligger på tredjeplass, 8 poeng bak Trøyterud, men bak disse er det også tett og i teorien kan flere ta medaljer. Fredrik Weaas fikk sin første seier på Bø i det forrige løpet og hadde nok gjerne gjentatt dette.

Klassen for 250 ccm har Mats Brustad (KNA Solør Motorsport) en tilsynelatende trygg ledelse med 10 poeng på neste mann som er Jon Arne Aass Weberg (KNA Solør Motorsport) og 17 poeng til Martin Kongsli (NMK Midt-Gudbrandsdal) på tredje. Men sikker kan ingen være og det kommer nok til å satses hardt i denne klassen. Bak tredjeplassen er det ganske tett og flere kan ta steget opp på medaljeplass.

650 ccm har også hatt bra deltagelse i årets sesong og bare ett poeng skiller Kim Lorentzen (NMK Aremark) og Nikolai Haldammen (KNA Solør Motorsport) på toppen av lista. 8 poeng bak Haldammen ligger Martin Haslestad (NMK Tønsberg), men bak han er det veldig jevnt med flere som har hevdet seg i toppen på enkelte løp. Så kampen er åpenbart ikke avgjort.

Det er første året som Crosskart Xtreme kjører om NM-medaljer og klassen har slitt litt med deltagelsen. Dette gjorde at første NM-løp på Gardermoen ikke ble tellende i NM, da de ikke tilfredsstilte reglementet men hensyn til antall deltagere. Finn Løberg (KNA Telemark) står med sine to seiere på toppen av lista før siste løp, 3 poeng foran Aleksander Wiik (KNA Øvre Romerike). Johan Bergan (NMK Tønsberg) innehar foreløpig tredjeplassen.

Crosskart Junior Cup kjører også sitt siste løp i cupen denne helgen. Karl Peder Nordstrand fra NMK Hamar leder cupen med 57 poeng sammenlagt. De tre Grenlandsførerne Simen Kvendbø Johansen, Emil Bujordet og Eirik Steinsholt følger på de tre neste plassene med 47, 47 og 46 poeng.

NM-runden på Grenland kjøres 6. oktober og første omgang starter kl. 10.30.

Mer informasjon om løpet og deltagere finnes på NMK Grenland sine nettsider

Poengstillingen i NM og Juniorcup

BELLIGGENHET GRENLAND MOTORSPORTSENTER (GMS):
Anlegget ligger i Luksefjellveien. Nærmeste hus har nr 1114 for de som bruker kart,
(GPS-koordinater. Lat: 59.31 Lon: 9.55) .

Fra «Siljansiden»: Ta til første til høyre etter Gjerpenskolen.
Øvrig tilgang er å følge «normal» adkomst til Skien. Rett etter jernbaneundergangen ved Skiens
togstasjon ligger det en (bitteliten) rundkjøring hvor det skal tas til venstre. Neste avkjøring blir da til
venstre inn på Luksefjell-veien.