NM i karting på Sigdal Motorbane

karting 16
Det er duket for stor spenning og mange intense oppgjør når rundt 60 unge gokart-førere er samlet for å kjøre årets Norgesmesterskap i Sidal i helgen.

Det vil garantert være både nerver og spenning hos både deltagere og støtteapparat når det skal utkjempes en rekke intense dueller i både kvalifisering, innledende heat og ikke minst finaler under årets norgesmesterskap i karting. Det er kun ett løp som teller og avgjør det hele, så under finalene på søndag ettermiddag vil luften dirre av spenning. Rundt 60 førere er påmeldt til mesterskapet, som arrangeres av NMK Modum & Sigdal.

 

Det kjøres om NM-medaljer i fire klasser. Det er i formel Yamaha, formel Rotax og KZ2 det skal kjempes om heder og ære. I tillegg er formel mini med som gjesteklasse.

 

Det skal kjøres både trening, tidskvalifisering, tre innledende omganger, prefinale og finale før de fire mestrene kan kåres på søndag. Med andre ord er et krevende mesterskap for deltagere og utstyr.

 

I formel Yamaha stiller 12 førere til start. Denne klassen er helt åpen. Her kan alt skje. Alle de tre medaljevinnerne fra fjorårets mesterskap er på plass. Tittelforsvarer er Sindre Slettmoen Haga fra KNA Klepp Motorsport. Sølvvinner i fjor var Lars Angeltveit fra NMK Bergen, mens bronsevinner var Birk Solevåg fra KNA Klepp Motorsport. Det var en utrolig spennende finale til siste meter i denne klassen på Rudskogen i fjor.
I årets norgescup i formel Yamaha er det Jonas Bjørne fra NMK Bergen som topper etter fire runder, foran klubbkamerat Tobias Seilen Verlo. De to endte på henholdsvis 4. og 5. plass i fjorårets NM og må også regnes med blant favorittene til helgen.

I formel Rotax er det 14 påmeldte førere. Tittelforsvarer Sindre Setsaas fra NMK Rennebu stiller også i helgen. Fjorårets sølvvinner, Ruben Kverkild fra KNA Midt Norge, stiller også.
Norgescupen i denne klassen ledes så langt i år av Glenn Rumohr Granum fra arrangørklubben NMK Modum & Sigdal. Han endte på fjerdeplass i fjorårets NM og har helt klart planer om å kjempe om medalje av edelt metall på hjemmebane.
I klassen KZ2, der det er gir på kartene, er det 11 førere påmeldt til helgens NM. Ingen av fjorårets medaljevinnere stiller for forsvare sine triumfer. Årets norgescupleder, Herbert Wikheim fra NAF Motorsport Romerike, er blant favorittene. Andremann i norgescupen etter fire løp, Espen Vedø Dam fra KNA Klepp Motorsport skal en også se opp for Henrik Opstad og Espen Liseth fra KNA Klepp Motorsport og Martin Ellegård fra KNA Varna.

 

 

Rekrutteringsklassen formel Mini er med som gjesteklasse i Sigdal, og her er det ikke mindre enn 19 førere påmeldt.

 

Kjøringen begynner med trening fra fredag morgen. På lørdag starter kvalifiseringen og de innledende omgangene. Først på søndag ettermiddag er det klart hvem som stikker av med de gjeve medaljene og laurbærkransene.

 

Resultater fra fjorårets mesterskap finnes her:  

https://bilsport.no/poengstilling-4/poengstilling-2015/

Mer informasjon og startlister finnes her:
http://gokartrace.no/lopsliste/

NM-reglementet finnes her:

https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/800-Mesterskapsreglement1.pdf

Sigdal Motorsenter
Beliggenhet:  https://www.google.no/maps/place/Sigdal+Motorsenter/@60.1174447,9.5404639,10z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xf5cec62fa2c1defd!8m2!3d60.1174447!4d9.5404639
GPS Koordinater: 60°7’6.8″N 9°32’28.7″E
Banen:
Lengde: 620 meter
Bredde: 7 meter