NM-medaljene fordelt

NM vinnerne 2013
NM-medaljene i rallycross er fordelt etter helgens siste runde på Grenland Motorsport Senter i Skien. Det skjedde ikke noe overraskende i siste runde, og det ble favorittmessige gullvinnere.

I supernasjonal inntil 1600 ccm var det Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord som vant i helgen. Men Opel-føreren måtte se seg slått av Trond W. Marthinsen og hans Citroën i sammendraget. Marthinsen kjørte in til andreplass i Grenland og endte på 94 poeng, mot Tesdals 91. Bronsemdaljen gikk til Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, selv om han var nede på 9. plass i siste runde.

I supernasjonal 1600-2000 ccm ble det både seier i helgen og NM-gull til den tidligere Europamesteren Lars Øivind Eneberg fra NMK Gjøvik. Han endte på hele 121 poeng. Sølvet gikk til Jan Gabrielsen fra KAK i Mazda. Han var på 5. plass i Grenland men endte opp med 102 poeng. Bronsen gikk til Steinar Stokke fra NMK Bergen. Han var på 6. plass i helgen. Den som kom nærmest Eneberg i finalen på søndag var Roy Vidar Skomedal og Rudi Andre Rosseland.

I supernasjonal over 2000 ccm ble det nytt gull til Stian Hauga. KNA Telemark-føreren har vært presset i år, men vant finaleløpet i sin Citroën. Totalt endte han med 115 poeng. Herbjørn C. Haug fra KNA Vålerbanen tok både andreplass på søndag og NM-sølvet. Rune Engesvioll tok bronse og også 3. plass på søndag.

I SuperCars var det Håkon Gjesdal Nilsen som tok NM-gullet.

I rallycross juniorcup er det jentene som dominerer. Marte Marthinsen fra NMK Larvik vant i helgen, fulgt av Lina Maria Holt fra NMK Larvik og Rebecca Aamodt fra NMK Aurskog Høland. Men sammenlagt ble det seier til Lise Marie Sandmo. Hun endte på 5. plass på søndag. Joakim Rønnevik endte på 6. plass på søndag og tok sølvmedaljen sammenlagt.

I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm ble det sammenlagtseier til Atle Aamodt fra NMK Trøgstad med 107 poeng. Deretter fulgte Eirik Andresen fra NAF Aust-Agder med 98 og Frode Leirhol fra NMK Valdres med 94.

I rallycross nasjonal over 2400 ccm ble det seier til Olav Fredriksen fra KNA Eiker med 104 poeng. Deretter fulgte Markus Johannessen fra NMK Trøgstad med 71 og Tom Johnsen fra NMK Gjøvik med 50