NM-medaljene i crosskart fordelt

o_veiby.jpgOle Christian Veiby fra KNA Solør Motorsport gjorde rent bord på Finnskogbanen i helga. Lørdag sikret han seg NM-gull i crosskart, og søndag fulgte han opp med å vinne sprintcupen. – Dette er helt fantastisk, jeg har nesten ikke ord, sier gullgutten.

Ikke i sine villeste fantasier hadde 15-åringen trodd at han skulle bli norgesmester i debutsesongen som crosskartfører. Ikke rart at smilet gikk helt rundt etter at NM-gull i 125 ccm-klassen var et faktum.

– Dette skulle være en sesong hvor jeg skulle høste erfaring og lære mest mulig. At det endte med NM-gull, er langt i overkant av hva jeg hadde forventet. Men du verden så morsomt! De gode resultatene er utrolig motiverende med tanke på videre satsing, sier Ole, som neste sesong rykker opp i 250 ccm-klassen.

Selv om den sindige Kongsvinger-gutten ikke ville ta noe for gitt før lørdagens konkurranse, måtte det meste gå galt om han ikke skulle bli norgesmester. Det ville nemlig være nok å kvalifisere seg til A-finale for å bli norgesmester. Det hele åpnet oppskriftsmessig. Ole vant det første innledende heatet. I andre omgang ble det mer spennende. Ole fikk en dårlig start, og måtte nøye seg med fjerdeplass.
– Da ble jeg nervøs. Plutselig var det spenning igjen. Jeg visste at jeg måtte prestere opp mot mitt beste i den siste omgangen for å klare A-finale, sier Ole.

Dermed var det en revansjesugen 15-åring som stilte til start i den siste omgangen. Han klinte til og viste seg som en norgesmester verdi da han vant heatet og kvalifiserte seg til femte startsport i A-finalen. Dermed hadde han også sikret seg NM-gull på første forsøk!
I finalen lå han an til tredjeplass, men måtte kjøre av banen for ikke å kjøre på en konkurrent som hadde snurret. Til slutt ble det sjetteplass i NM-avslutningen på Finnskogbanen – for øvrig den eneste NM-runden hvor han ikke har vært på pallen. Men det spiller ingen rolle på en dag som ble kronet med NM-gull. Sølvet gikk til Marius Vardeberg, også han var KNA Solør Motorsport. Han var ni poeng bak Veiby. Carl Henrik Lyche fra NAF Harstad tok NM-bronse.

I 250 ccm var det Mathias Michaelsen fra NMK Hålogaland som ble norgesmester med 142 poeng. Sølvet gikk til Harald Engerud fra KNA Eiker med 121 poeng. NM-bronsen tok Martin Nygård fra KNA Solør Motorsport.

I 650 ccm var det svenske Lucas Walfridsson som stakk av med NM-gullet. Sølvet gikk til Ingve Andre Strand fra NMK Vikedal, mens bronsen gikk til Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland.