NM- og NC-åpning i Rallycross

Endelig kunne NM-sesongen starte i Rallycross og det var NMK Gardermoen som startet også årets sesong. Heldigvis ble været bedre enn det som ble varslet før helgen og løpet ble gjennomført på en flott måte.

Løpet var fordelt på to dager med Rallycross junior, klasse 1 og 4 på lørdag og klasse 2 og 3 samt Rallycross Historisk på søndag.

I Norgescupen for Rallycross junior var det jevnt i toppen etter innledende omganger og det var cupvinneren fra i fjor Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad som kom best ut av det når målflagget ble vist i finalen foran klubbkamerat Torjus Svenneby og NMK Grenlands Jens Hvaal. Det var disse tre som hadde vært best i innledende og avsluttet da på samme måte.

NM-klasse 1 med biler inntil 1600 ccm hadde også en spennende dag på Gardermoen. Det er mange unge utøvere i denne klassen og et veldig bra nivå. Marius Solberg Hansen (Asker og Bærum Motorsport) har kjørt mye bil denne sesongen, både i racing og rally, og han kjørte godt på Gardermoen. Han var best etter innledende omganger og vant også A-finalen. Det var Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som kom best ut i finalen, men han måtte bryte midtveis av tekniske årsaker. En annen unggutt debuterte i klasse 1, nemlig Mats Marthinsen fra NMK Larvik. Og han tok den muligheten han fikk godt, han kjørte inn til 2. plass, fulgt av Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad.

Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland var suveren i sin nye bil i fjorårssesongen i klassen over 2400 ccm (NM-klasse 4), og vil helt klart gjøre alt han kan for å forsvare NM-tittelen. Han fikk imidlertid konkurranse på Gardermoen både fra Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) som debuterte i klassen, og veteranen Terje Morstad som kjører for NMK Gardermoen. Morstad fikk en fantastisk start i finalen fra 3. startspor og det ble en tett fight mellom de nevnte 3 førerne gjennom hele finalen. Til slutt var det Dalseth Jacobsen som vant finalen foran Morstad og Sivesind.

NM-Klasse 2 med biler inntil 2000 ccm har fått en oppsving med tanke på deltagere i årets sesong etter noe lav deltagelse i fjor. Med en blanding av tidligere veteraner og unge nye i klassen ser dette ut til å bli en spennende klasse. NMK Kvinesdal kan skryte av å ha mange gode utøvere i nettopp denne klassen, da de besatte 1., 2. og 4. plassen på sluttlista. Det var Per Magne Røyrås som var best etter innledende omganger, men han endte til slutt på en 4. plass. Det var Sigurd Erik Egeland som vant løpet foran Guttorm Lindefjell som gjorde comeback i rallycross. Han har tatt over bilen til Sivert Svardal, en bil som både far og sønn Svardal har tatt mange NM-medaljer med. Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger har skiftet fra klasse 3 til klasse 2 denne sesongen og var den eneste som blandet seg inn i Kvinesdal-ligaen med sin 3. plass.

Det var stort sett kjente navn som hevdet seg i toppen i NM-klasse 3 (biler inntil 2400 ccm), og Jørgen Syversen fra NMK Aremark fortsatte der han slapp i 2020 med å være best i innledende og best i finalen. Simen Engsvik fra NMK Trøgstad var nummer 2 etter innledende, men måtte se seg slått i finalen av sin bror Sander Engsvik (NMK Trøgstad) og Frode Leirhol (NMK Valdres).

Rallycross Historisk har fått Norgescup-status i 2021, men klarte bare å stille 3 biler til start. Det var Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg som vant foran Helge Jakobsen (NMK Aurskog-Høland) og Thor Skogen (NMK Fluberg). Vi må forvente større deltagelse på de neste løpene i Norgescupen.