NM og NC i Rallycross 2015 er avgjort

NM vinnere 2015 1Lørdag 12. september ble siste løpet i NM/NC sesongen 2015 kjørt på Momarken Bilbane, arrangert av Indre Østfold Motorsport. En fantastisk dag med masse action, spenning til siste slutt i flere klasser og medaljer som ikke ble klare før A-finaler var kjørt.

Aleksander Hvaal (NMK Grenland) vant Klasse 4, klassen for Supercars, på Momarken. foran Morten Bermingrud (KNA Eiker) og Stian Hafsengen (NAF Motorsport Asker og Bærum). Det var 13 førere til start i klassen på Momarken og gutta lagde bra med show og action for publikum.

Vinner kl 4Vinner av NM sammenlagt ble Stian Hafsengen foran Stein Egil Jenssen (NMK Tønsberg) og Morten Bermingrud.

Vinner kl 3I Supernasjonal klasse 3 (biler over 2000 ccm) var det fortsatt spenning om medaljene selv om Stian Haugan (KNA Telemark) hadde et lite grep om sin 13. NM medalje. Men det var Terje Morstad (NMK Gardermoen) var den beste føreren denne dagen og vant på Momarken. Han vant løpet foran Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad) og Stian Haugan.

NM vinnere kl 3Haugan var dermed vinner av gullmedaljen i NM. Herbjørn Haug (NAF Motorsport Vålerbanen) måtte slå Østreng i finalen for å få sølv i NM. Haug ble nummer fire og endte på 3. plass i NM etter Østreng som vant sølvmedaljen.

Vinner kl 2Supernasjonal kl. 2 (inntil 2000 ccm) var kanskje den klassen hvor gullmedaljen på forhånd syntes mest klar. Steinar Stokke (NMK Bergen) hadde en meget komfortabel ledelse i NM kampen. Men det skulle vise seg å bli spennende allikevel. Stokke fant ikke helt flyten denne dagen. Det gjorde derimot Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland) og han knappet inn noen poeng hele veien. Jacobsen vant til slutt løpet foran Christian Sandmo (NMK Drammen) og Robin Bakke Andresen (NMK Trøgstad).

Vinnere kl 2I NM sammendraget skilte det til slutt bare 2 poeng i Stokke sin favør og det var en meget glad bergenser som til slutt kunne motta laurbærkransen. Sølvmedaljen gikk til Jonas Dalseth Jacobsen og bronse til Ben-Phillip Gundersen (KNA Solør Motorsport)

Vinner kl 1Thomas Hårberg (NMK Verdal/Levanger) vant nok et NM løp, med Espen Isaksætre (KNA Solør Motorsport) og Preben Myklebust (NMK Egersund) på de neste plassene. Det er disse tre som har dominert Supernasjonal klasse 1 i år (inntil 1600 ccm) og de fikk de samme plasseringene i NM som i det siste løpet. Thomas Hårberg har kjørt sin første sesong i NM og gikk rett til topps, ingen dårlig start på Rallycrosskarrieren. Hårberg er også tatt ut til finalen i Bilsporttalentet 2015 og skal senere denne uka konkurrere mot fire andre talenter om tittelen i den konkurransen.

Vinnere kl 1

Rallycross Nasjonal klasse 1 har Frode Leirhol (NMK Valdres) kjørt de to siste Norgescup løpene etter at han kjørte noen løp i Supernasjonal klasse 3 i begynnelsen av sesongen. Og på Momarken gikk han til topps i løpet. Henrik Paulsen (NAF Motorsport Gjøvik) skulle også egentlig ha kjørt Supernasjonal kl. 3, men fikk ikke bilen ferdig. Han fikk låne farens bil og stilte i RCN kl. 1 i stedet, og det endte like godt med 2. plass i løpet. Om det der var sånn at bilen fikk bra nok sjåfør eller sjåfør som fikk bra nok bil skal være usagt, men Henrik Paulsen var meget fornøyd med dagen. Fredrik Ågedal (NMK Konsmo) ble nummer 3. Ågedal skal i likhet med Hårberg kjempe om tittelen Bilsporttalentet 2015 senere denne uken.

Vinnere RCN kl 1Men det var ingen av disse som kjempet om de gjeveste medaljene i Norgescupen sammenlagt. Det gjorde derimot Robin Slåttekjær (NMK Grenland) og Atle Aamodt (NMK Trøgstad). Og det skilte til slutt kun ett poeng når alt var talt opp. Atle Aamodt ble vinner foran Robin Slåttekjær og Espen Kolstadbråten (NMK Valdres).

Vinner Momarken RCN kl 2Rallycross Nasjonal kl. 2 var også spennende foran den siste runden når det gjaldt gullet og sølvet. Men Nicholas Andersen (KNA Indre/Ytre Østfold) som ledet klassen gav aldri noen sjansen til å ta fra han den gjeveste medaljen. Han vant løpet foran Tom Atle Sigfridstad (NMK Rendalen) som da også ble nummer to sammenlagt. Bjørnar Johansen (NMK Tønsberg) ble nummer to både i løpet og i cupen sammenlagt.

Vinner Momarken RC juniorI Rallycross Junior Cup skulle mye gå galt for å ta fra Heine Rudi (NMK Nore og Uvdal) sammenlagtseieren i cupen for andre året på rad. Rudi kvalifiserte seg til A-finale og var dermed vinner selv om han endte som nummer 6 i løpet. For det var Ole Markus H. Jørgen (NMK Gardermoen) som vant denne gangen. Jørgen har hatt mye strev med bil gjennom sesongen, men de to siste løpene har det gått veldig bra og kunne altså klatre helt til topps på pallen lørdag kveld. Det skulle imidlertid bli kamp om sølv og bronsemedalje i cupen. Karoline Breivik (NMK Bergen) lå på andre plass før dette løpet men kvalifiserte seg ikke til finalen. Dermed måtte Marius Bermingrud (KNA Eiker) bli nummer 4 eller bedre for å vinne sølvmedaljen. Bermingrud kjørte inn til andre plass og var meget fornøyd med å kapre sølvmedaljen. Karoline Brevik vant bronsemedalje. Det var Sindre Biksrud fra NMK Gol som ble nummer 3 på løpet.