NM-racing på Kinnekulle

Raceweek på Kinnekulle Ring
Under helgens tradisjonsrike Rce Week i regi av SSK på Kinnekulle, ble det også kjørt NM-runder i flere racingklasser.

Det var NM-status på løpene både for GT og Seven og dessuten norgescup for Formula Basic . Det ble mange runder på banen for førerne under de fire dagene, og det ble til dels en varm opplevelse i den stekende solen, men på søndag ble det også litt regn.

GT-klassen tiltrakk seg litt færre deltakere enn vanlig og GT 3 og 4 ble kjørt sammen. GT3-førerne André Falkenhaug, Steffen Andre Feet og Bjørn Tvedt var i en klasse for seg selv og disse tre gjorde opp om plassene på seierspallen. Falkenhaug vant de to første før Feet og Tvedt tok de neste. Under tredje løp var det regn, men Falkenhaug gamblet på slicks. Dessverre skjønte han etter noen runder var det en feil beslutning, og han måtte bryte. Tvedt vant da, fulgt av Bjørn Olav Wiik og Feet. Wiik hadde motorproblemer i løpet av helgen, men i regnet fungerte bilen bedre.

I GT 4 vant Andre Linder det første løpet foran Per Gustavsson og Per Støldal. I det andre løpet vant Linder før Gustavsson og Lars Brandström. Det tredje vant Brandström fulgt av Linder og Claes Lindblom. Håvard Kollen var den eneste deltakeren i GT 4B.

I GT 1 og 2 var kampen hovedsakelig mellom Roger Hermansen og Joakim Ottersen i GT 1 og Christian Nilsen, Gisle Valen og Rune Ydstebø i GT2. Hermansen var under banerekorden for klassen i kvalifiseringen, men som vi vet får man bare noterte rekord i løp. Hermansen blandet briljant rask kjøring med noen snurringer. Ottersen vant det første løpet før Hermansen og John Erik Øberg. I andre løp vant Ottersen før Hermansen. Alle andre GT1-førere brøt. I det tredje løpet fikk Hermansen sin revansje. Han vant foran Ottersen og Vidar Frogner.

I GT2 vant Christian Nilsen før Gisle valg og Rune Ydstebø i det første løpet. I andre vant Nilsen før Ydstebø og Wiggo Dalmo og tredje vant Valen før Ydstebø og Nilsen.

De fleste GT-førerne benyttet anledningen til å få ekstra kjøring når de også kjørt i SSK klasse 3. Vidar Frogner vant klassen 3C. Steffen Andre Feet vant 3B før Bjørn Tvedt, mens Heidi Frydenhaug kom på tredjeplass i 3A. I det andre løpet vant Jarl Nilsen 3C og Frogner kom på tredje. Feet vant 3B før Tvedt og Bjørn Olav Wiik. Leif Børstad ledet løpet totalt en stund men måtte bryte med en punktering.

Seven Racing kjørte sitt andre løp på rad i Sverige. Etter vår tur til Knutstorp i Skåne ikke de fikk med seg sine danske venner til Kinnekulle. André Oskar Sandberg tok pole, men i løpet, gikk det tyngre. Henrik Krogstad vunnet før Ådne Halstenrud og Jørn Martin Aalerud. I det andre løpet vant Halstenrud før Aalerud og Krogstad og etter løpet bød sjåførene på et skikkelig driftingshow!

I Formula Basic var Mads Emil Siljehaug klart raskest i kvalifiseringen, men i løpet hang Joakim Trinerud Rognlien fint med, og da Siljehaug mistet et gir på siste runde var det nok for at Rognlien kunne ta seg forbi og vinne. Theodor Olsen tok tredje. I det andre løpet gjorde ikke Siljehaug noen feil. Han ledet fra start til slutt. Rognlien hadde ikke samme tempo som i første løp, så han måtte slippe Olsen, som dermed tok andreplassen foran Rognlien.

I Formel Renault kjørte Kevin A . Aabol inn til 8., 5. og 7. plass. I VOC Racing tok Erik Halvorsen, en 4. og en 6. plass.

I slutten av august, kjøres neste løp på Rudskogen, men for GT klassene, er det heller løp på Jyllandsringen samme helg.