NM Rallycross 2019 avsluttet på Momarken

Indre Østfold Motorsport stod for avslutningen av årets NM i Rallycross Supernasjonal og NC i Rallycross junior. Trening og 1. omgang ble kjørt fredag og de resterende 3 omganger og finaler på lørdag, med nesten 100 deltagere til start. En fartsfyllt helg med masse fin kjøring og alle medaljevinnere ble kåret.

I 1600-klassen (klasse 1) ble det en meget spennende og dramatisk helg og ingen medaljer var fordelt før A-finalen var kjørt. Det startet allerede på trening hvor Per Magne Svardal, NMK Konsmo, som lå an til bronsemedalje, raste motor og ikke fikk kjørt mer. Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport, kunne dermed slå Svardal med 1 poeng dersom han vant løpet. Og Isaksætre kjørte inn til seier og dermed bronsemedalje i NM. Stor spenning var det også om gullmedaljen. Asgeir Taraldsen, NMK Melhus,  kjørte fort alle omganger og var best etter innledende omganger. Han knappet dermed inn mange poeng på Robin Andresen, NMK Trøgstad, som ledet NM før det siste løpet. Taraldsen ble nummer 2 i løpet og Andresen kunne da ikke bli dårligere enn nr. 5 i A-finalen for å berge gullet. Men motoren til Andresen ville ikke fullføre A-finalen og han ble dermed nr. 6. Taraldsen tok endelig gull etter 9 sølvmedaljer i NM-sammenheng og Andresen fikk sølv, et poeng bak Taraldsen.

Bilde: Vinner av 6. NM-runde kl. 1 Espen Isaksætre

Bilde: NM-medaljører kl. 1

I klasse 2 var det klart allerede før finalene. Daniel Holten, NMK Vikedal, som havnet litt bakpå i NM-sammenheng etter at han rullet på 2. NM runde på Melhus fortsatte sin gode kjøring fra rundene etter det og var allerede før finalen klar som NM-vinner. Sivert Svardal, NMK Konsmo, havarerte girkasse på trening, men fikk reparert denne og vant løpet foran Holten. Svardal ble dermed nr. 2 i NM. Fredrik Magnussen, NMK Hønefoss, kjørte inn til 3. plass på løpet og bronsemedalje i NM.

Bilde: Vinner av 6. NM-runde kl. 2, Sivert Svardal

Bilde: NM-medaljører kl. 2

Jørgen Syversen, NMK Aremark, hadde ganske klar ledelse i NM sammendraget i 2400-klassen før løpet og var klar som gullvinner før finalen. Syversen kjørte ut i finalen og ble nummer 6 på løpet. Simen Engsvik, NMK Trøgstad, har kjørt godt i hele år og ble nummer 2 på Momarken og i NM. En av de mest fornøyde denne helgen var kanskje Andreas Aarhaug, NMK Støren. Han vant løpet på Momarken og fikk også bronse i NM. Kenneth Hansen, KNA Varna, kjørte inn til 3. plass på Momarken.

Bilde: Vinner av 6. NM-runde kl. 3 Andreas Aarhaug

Bilde: NM-medaljører kl. 3

I den største klassen måtte Hans-Jøran Østreng, NMK Trøgstad ha en maksimal helg på hjemmebane for å kunne ta gullet fra Fredrik Ågedal, NMK Konsmo. Og Østreng vant til slutt løpet, men det hjalp lite når Ågedal kjørte bedre i innledende og dessuten ble nr. 2 i løpet. Da endte det med gull til Ågedal og sølv til Østreng. Kim Åvar Meland, NMK Konsmo, ble nr. 3 på løpet og fikk bronse i NM.

Bilde: Vinner av 6. NM-runde kl. 4 Hans-Jøran Østreng

Bilde: NM-medaljører kl. 4

Norgescupen i Rallycross Junior ble vunnet suverent av Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo. Men det var en hjemmefører som var best denne helgen. Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad fikk ikke kjørt de tre første rundene i år, men har kjørt veldig bra på de tre siste løpene. Han var best etter innledende og var strålende fornøyd med å vinne finalen til slutt. Konsmo-jenta Andrine Rafoss kjørte inn til 2. plass og Lars Løstegård fra NMK Gol til 3. plass. I Norgescupen ble det sølv til Martin Stenberg fra NMK Hadeland og bronse til Løstegård.

Bilde: Vinner av 6. NC-runde Rallycross jr. Torjus Svenneby

Bilde: NC-medaljører RC jr.