NM rallycross fortsetter på Grenland Motorsportsenter

2. NM-runde i Rallycross arrangeres på Grenland Motorsportsenter 23. juni. Fordi RallyX Nordic kjøres søndag 24. juni blir NM-løpet arrangert på en dag.

Årets NM-serie startet på Momarken Bilbane siste helgen i mai med 110 deltagere til start.

Spesielt gledelig var det at det var hele 21 deltagere i Rallycross Jr. Cup. Her var det mange nye, men også noen av de mer etablerte i klassen. Og det var en erfaren og en ny i klassen som kjempet hele helgen om de to øverste plassene på pallen. Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland har kjørt rallycross i England tidligere og kjører nå sitt første år i Rallycross Jr. Cup. Men det var ikke mye debutantnerver som slo ut denne helgen. Med tre bestetider  til Ole Henry måtte Marius Karlstad fra NMK Gardermoen finne seg i å være nestbest etter de innledende omgangene. Og slik ble også stillingen etter finalen. Med seg på pallen fikk de en annen NMK Gardermoen fører, Steffen Hansen.

I klassen for 1600-biler var det mer fordeling på hvem som satte bestetider i de forskjellige omgangene, og til slutt var det Heine Rudi fra NMK Nore og Uvdal som hadde beste startspor i finalen. I finalen var det imidlertid andre som kjørte raskere enn Heine. Veteranen Knut Øystein Haaland vant foran Helene Hvaal, begge fra NMK Larvik. Helene har tatt steget opp fra juniorklassen til 1600-klassen og bet godt fra seg der. En annen veteran, Svein G. Nielsen fra KAK ble nr. 3.

Regjerende norgesmester Daniel Holten fra NMK Vikedal kom fra en skuffende EM-åpning i Belgia og var revansjesugen denne helgen i klassen for 2000-biler. Og fort gikk det i alle innledende omganger men fra beste startspor i finalen bommet han på starten og kom sist ut. Dermed endte han på 5. plass. Vant gjorde Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss foran Sivert Svardal, NMK Konsmo og Kenneth Johansen, NMK Vikedal. Johansen var strålende fornøyd med 3. plassen etter at alt gikk galt også for han i EM-åpningen i Belgia, med blant annet tekniske problemer.

Klasse 3, biler med motorvolum inntil 2400 ccm var som vanlig den største klassen med 26 biler til start. Her ble det en dramatisk start på finalen. Robin Slåttekjær fra NMK Grenland var suverent best i innledende omganger og hadde beste startspor i finalen, men før start fikk han tekniske problemer. Bilen stod da i teknisk sone som er underlagt parc ferme bestemmelser og det gis ingen mulighet til å reparere på bilen i denne sonen. I stedet for å kjøre ut av teknisk sone, foreta reparasjon for så å kjøre inn igjen, valgte Slåttekjær å ordne feilen i teknisk sone. Juryen hadde dermed ikke noe annet valg enn å diskvalifisere Slåttekjær fra finalen før start. Norgesmesteren fra 2017, Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo, hadde kvalifisert seg til B-finale som han vant og han gikk like godt hen og vant A-finalen også. En særdeles fornøyd Espen Kolstadbråten fra NMK Valdres ble nummer 2 og Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger nummer 3. Nevnte Kolstadbråten hadde visstnok ikke tenkt å kjøre full NM-serie i år, men vil nok revurdere dette etter det gode resultatet.

Jonas Dalseth Jacobsen (NMK Hålogaland), Hans-Jøran Østreng (NMK Trøgstad) og Kim Åvar Meland (NMK Konsmo) – det var disse tre det stod mellom i 2017-sesongen i klasse 4 (biler over 2400 ccm) og slik fortsatte det på Momarken. Det var veldig jevnt etter innledende omganger hvor Østreng knepent kvalifiserte seg til beste startspor fulgt av Jacobsen og Meland. Men Jacobsen fikk en kjempestart og holdt ledelsen fra start til mål. Meland kjørte inn til andre plass og Østreng ble dermed henvist til nederste trinnet på pallen. En plass han ikke var direkte misfornøyd med da han ikke trives så godt på banen på Momarken til tross for at dette er hans hjemmebane.

Supercar hadde også NM-runde på Momarken. Til tross for at det var 10 forhåndspåmeldte i klassen stilte det kun opp 5 førere til start. Ole Kristian Temte fra KNA Eiker vant foran Morten Stensrud fra NMK Grenland, med Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo på 3. plass.

Alle bilder: Rune Johannesen