NM-runde for crosskart og shortcar

rallycross-nmk-grenland-1.jpgSmå kjøretøy med høy fart og mye akrobatikk er det som vil prege Orkla Motorsenter og Arena Wallenberg på Løkken Verk i Meldal på lørdag. Da kjøres det NM-runder både i crosskart og shortcar på banen.

I crosskart er ikke ulik gokart, men bilene er bygd for å kjøre på grus og de har mer karosseri enn en gokart. I 125 ccm og 250 ccm kjøres det med 2-taltsmotorer, mens det i 650 ccm er 4-takt. En crosskart veier rundt 200 kg og har opp til 90 HK.

I NM er det tre klasser. I klassen for 125 ccm, som er for førere fra fylte 12 til og med 16 år, er det Oscar Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold og Spydeberg som topper. Han er sønn av ikke ukjente Henning Solberg. Oskar har 53 poeng etter de to første NM-rundene. Han er kun ett poeng foran Ole Christian Veiby fra KNA Solør Motorsport. På en 3. plass ligger danske Søren Ricken med 48 poeng.

I 250 ccm, der man kan delta fra det året man fyller 15 år, er det Mathias Michaelsen fra NMK Hålogaland som topper med 55 poeng. På andreplass følger Harald Engerud fra KNA Eiker med 49. Sebastian Hinna fra NMK Grenland er på 3. plass med 48 poeng.

I 650 ccm, der man kan delta fra det året man fyller 16 år, er det Lucas Walfridsson fra svenske MK Ratten som topper med 60 poeng. På en andreplass ligger Ludvik S. Einarsen fra NMK Gardermoen med 52 poeng. På bronseplass så langt ligger Ingve Andre Strand fra NMK Vikedal med 48 poeng.
Shortcar har både racing og rallycross i sitt mesterskap. Dette er en klasse som er utviklet i Norge. Bilene har et sterkt, men lett rørchassis. Det benyttes 4-takts motorsykkelmotor som skal ha en maksimal effekt på 208 HK. Vekten er 480 kg, og bilene gjør unna 0-100 km/t på 2,6 sekunder. NM-runden på Arena Wallenberg på lørdag er årets sjette, og den andre av typen rallycross.

Det er Per Anders Johansen fra NMK Gardermoen som leder mesterskapet med 126 poeng. På andreplass ligger Roy Schøyen, også han fra NMK Gardermoen, med 97. På tredjeplass følger Sivert Johansen fra NAF Nordre Vestfold med 90 poeng.
NM-runden på Arena Wallenberg kjøres på lørdag.

Poengstillinger finnes her

Arrangørens nettside