NM-runde for GT-klassen

gt_kinnekulle.jpgGT-klassen i baneracing hadde NM-runder under Raceweek på Kinnekulle i helgen. Klassen var den største i hele det store arrangementet som totalt samlet 170 deltagere.

Torsdagens frie treninger ble gjennomført i regnvær, mens resten av løpet gikk på tørr asfalt.

Under første kval på fredag var Roger Hermansen raskest. For å spare dekk og materiell hadde ikke Hermansen tenkt å kjøre andre kvalifisering. men da han så at de andre føreren forbedret sine tider, kom han på andre tanker. Spesielt fryktet han Frode Alhaug. Dette visste Alhaug, så han ventet så lenge som mulig med å kjøre ut, og på nest siste runde tok han pole position fra Hermansen, som ikke rakk å svare på Alhaugs tid.
I første løp tok Alhaug starten og ingen kunne følge hans tempo. Roger Hermansen kjørte inn til andreplass totalt, men vant GT 3 mens Alhaug vant GT 2. Carl Omsted vant GT 1, mens Lars Brandström vant GT 4.

Også i andre løpet tok Alhaug tog teten foran Hermansen. Alhaug holdt seg foran til mål. Hermansen var nummer to igjen, slått med 21 sekunder. Alhaug vant dermed GT 2 igjen, mens Hermansen vant GT 3. GT 1 ble vunnet av Jarl Nielsen.