NM-runde i bakkeløp på Norefjell

t_tesdal.jpgFørstkommende lørdag kjøres årets tredje NM-runde i bakkeløp for biler ved Norefjell Skisenter. En 3 400 meter lang asfalttrasé med en høydeforsjell på hele 220 meter er arena i Norefjell Raceweekend.

Det er rundt 85 deltagere som stiller til start i NM-runden som arrangeres av NMK Modum & Sigdal. Klubben har et tett samarbeid med Norefjell Skisenter som eier bakken man skal kjøre i. Skiheisen i senteret vil for eksempel bli brukt til å frakte publikum opp i traseen. Det er for øvrig ikke nytt at det arrangeres bakkeløp på Norefjell. På 60- og 70-tallet var stedet kjent for Kanonbakken.

Deltagerne skal virkelig få kjørt seg. Det hører med til sjeldenhetene at en bakkeløpstrasé er hele 3 400 meter lang, og har en så stor stigning som 220 meter. Løpet kjøres på asfalt, og det er både raske partier og svær krevende partier i traseen.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg er det norgescup for rallycross nasjonal.

I supernasjonal inntil 1600 ccm har Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal tatt en knapp ledelse etter de to første NM-rundene. Han har så langt kjørt inn 47 poeng med sin Opel Corsa. Kun ett poeng bak ligger Trond W. Martinsen fra NMK Larvik som kjører VW Polo. På en tredjeplass ligger fjorårets mester, Anders B. Hansen fra NAF Fredrikstad. Han har 44 poeng.

I supernasjonal 1600-2000 ccm er det Richard Halvorsen fra Kristiansand Automobilklubb (KAK) som leder foran lørdagens runde. Med sin Mazda RX7 har han så langt 54 poeng. På en andreplass følger klubbkamerat Jan Gabrielsen med 48 poeng. Gabrielsen kjører en Mazda RX8. På tredjeplasser ligger fjorårets mester og sølvvinner fra 2008, Johny Sandmo fra NMK Drammen med 47 poeng. Sandmo kjører en Opel Kadett.

I supernasjonal over 2000 ccm har Olav Fredriksen fra KNA Eiker tatt ledelsen så langt i sin For Focus. Han har 50 poeng etter de to første rundene som ble kjørt i Larvik. Nærmest ligger Henning Nyberg fra NMK Gardermoen med sin Volvo 240 og 42 poeng. På en delt 3. plass ligger Tom Einar Aaserud fra NMK Hadeland med 41 poeng, og fjorårets norgesmester i klassen, Stian Haugan fra KNA Telemark. Aaserud kjører en Volvo S40, mens Haugan kjører Citroën Xsara.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland i Opel Kadett som leder etter de to første rundene. Han har kjørt inn 49 poeng. På andreplass ligger Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenalnd som har tatt 43 poeng i sin BMW M3. Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker & Bærum er på tredjeplass med sin BMW M3 og 42 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det Anders Grøndal fra NMK Drammen som er tittelforsvarer, og som også har åpnet årets sesong best. Grøndal vant begge de to første rundene i Larvik med sin Subaru Impreza WRC. Han står dermed med 56 poeng. På en andreplass ligger Anders P. Andersen fra NMK Hadeland med sin Mazda 323 4WD. Han har 44 poeng. På tredjeplass ligger Jon Jamtvedt fra NAF Motorsport Grenland som kjører en Ford Escort Cosworth og står med 38 poeng.

I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det Geir Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som er i føringen foran Norefjell Raceweekend. Han har kjørt inn 50 poeng med sin Volvo 240. I klassen over 2400 ccm er det Dag Arne Halvorsen fra NMK Larvik som topper med sin Volvo S40 og 45 poeng.

Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.

Arrangørens Internettsider
Arena :
Norefjell Raceweekend kjøres ved skisenteret på Norefjell.
Fra Oslo: Ta av mot Hønefoss i Sandvika og følg E16 til Hønefoss. Ved Hønefoss ta til venstre mot Gol på RV7. Følg RV7 ca 45 km til du ankommer Noresund. Følg skilt fra rundkjøringen i Noresund

Fra Drammen: Følg RV 35 til Hokksund og videre til Vikersund. Hold veien til venstre mot Krøderen. Fortsett til Hamremoen-krysset og velg venstre mot Gol RV7. Følg RV7 i ca 5 km til Noresund. Følg skilt bakkeløp fra Noresund sentrum.

Fra Gol: Følg RV7 mot Oslo i ca 90 km. Følg skilting fra rundkjøring Noresund

Traseen:
Banetraseen er 3.400 meter lang, har en bredde på ca. 6 meter. Banedekket er asfalt og høydeforskjellen er 220 meter.

Tidsplan :
Fredag 28. mai:
kl. 19.00-21.00 Trening

Lørdag 29. mai:
kl. 09.00 Start 1. omgang
ca. kl. 12.00 Start 2. omgang
ca. kl. 15.00 Start 3. omgang
ca. kl. 18.00 Blomsterseremoni
ca. kl. 20.00 Premieutdeling med bankett